Tgrt Haber

Bayraktar’dan 270 milyon dolarlık teslimat! İlk NATO ülkesine teslim edildi

Editör: Emir Yücel / Kaynak: tgrthaber.com
16 May 2024 13:46 - Güncelleme : 16 May 2024 14:24
Bayraktar’dan 270 milyon dolarlık teslimat! İlk NATO ülkesine teslim edildi

30'dan fazla ülkeye İHA ve SİHA ihracatı yapan Baykar şirketi, NATO ve Avrupa Birliği üyesi olan Polonya ile yaptığı anlaşmanın son teslimatını bugün gerçekleştiriyor.

Ülkemizin Savunma Sanayi alanındaki önde gelen şirketlerinden Baykar, 30’dan fazla ülkeye insansız hava aracı ihraç ediyor. Aynı zamanda Mayıs 2021’de Polonya ile Türkiye arasında yapılan anlaşma ile, ülkemiz ilk defa NATO ve Avrupa Birliği üyesi bir ülkeye SİHA ihracatı yapmıştı. Polonya ile yapılan anlaşmada toplamda 4 partide gidecek şekilde 24 SİHA anlaşması yapıldı.

Bayraktar’dan 270 milyon dolarlık teslimat! İlk NATO ülkesine teslim edildi - 1. Resim

Polonya Savunma Bakanı Mariusz Blaszczak ilk teslim töreninde yaptığı konuşmada, "Bayraktar TB2'ler Polonya'nın hava savunma gücünü arttıracak ve ordumuz daha da güçlenmiş olacak" sözlerini kullanmıştı.

Bayraktar’dan 270 milyon dolarlık teslimat! İlk NATO ülkesine teslim edildi - 2. Resim

SON TESLİMAT BUGÜN GERÇEKLEŞECEK

Polonya ile Türkiye arasında yapılan SİHA anlaşmasının ilk 3 teslimatı geçtiğimiz senelerde yapıldı. Bugün ise, SAR radarları, simülatörler, yedek parça stoğu ve lazer güdümlü MAM-L ve MAM-C füzeleriyle birlikte son parti SİHA’lar teslim edilecek.

Bayraktar’dan 270 milyon dolarlık teslimat! İlk NATO ülkesine teslim edildi - 3. Resim

270 MİLYON DOLARLIK TESLİMAT GERÇEKLEŞİYOR

Ülkemizin ‘Milli teknoloji hamlesi’ hedefine giden yolda, en önemli çalışmalara imza atan Baykar şirketi, savunma sanayi alanında yaptığı ihracat rakamlarıyla rekor kırmaya devam ediyor. Türkiye'nin 2022 yılı vergi rekortmenleri listesinde ilk sırada Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar yer alırken kendisine 564 milyon 124 bin 318 lira vergi tahakkuk edilmişti.

Bayraktar’dan 270 milyon dolarlık teslimat! İlk NATO ülkesine teslim edildi - 4. Resim

Avrupa ülkesi ve aynı zamanda NATO üyesi olan Polonya’ya gerçekleştirilen ihracatın da toplamda 270 milyon dolar olduğu öğrenildi. Yapılan ihracat sözleşmesine göre ürünlere 24 ay garanti verildi.

Yapılan anlaşma, eğitim ve lojistik paketinin yanı sıra hava araçlarının bakım ve onarımı için teknoloji transferi anlaşmalarını da sağlayacak.

Kaynak: tgrthaber.com
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...