Tgrt Haber

Boğaz'a Alper Gezeravcı için Türk bayrağı asıldı

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: Anadolu Ajansı
21 Ocak 2024 13:40 - Güncelleme : 21 Ocak 2024 13:48
alper gezeravcı,astronot

İlk Türk astronot Alper Gezeravcı için 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ne Türk bayrağı asıldı.

Türkiye'nin insanlı ilk uzay misyonu kapsamında Türk astronot Alper Gezeravcı'nın da içinde bulunduğu Falcon 9 roketi, Kennedy Uzay Merkezi'nden başarıyla fırlatıldı.

Tüm Türkiye tarihi anı konuşurken, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ne Türk bayrağının yanı sıra Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Türkiye Uzay Ajansı, Milli Teknoloji Hamlesi ve Gezeravcı'nın misyonda kullandığı görev armasının flamaları asıldı.

alper gezeravcı

HAVA PİLOT ALPER GEZERAVCI KİMDİR, KAÇ YAŞINDA?

TEKNOFEST'te kürsüye gelen 2 ismi tanıtan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Alper Gezeravcı kardeşimiz Hava Kuvvetleri'nde önemli başarılara imza atmış kahraman bir Türk pilotumuz. Uluslararası Uzay İstasyonu'nda 14 gün kalacak. Yedek isim ise Tuva Cihangir Atasever." ded. Vatandaşlar tarafından bu isimler araştırılmaya başlandı. Alper Gezer Avcı uzaya gidecek ilk uzay yolcusu olarak açıklandı. Yedek isim ise Cihangir Atasever oldu. Hava Kuvveleri Komutanlığı'nda önemli başarılara imza atmış önemli bir Türk pilotudur. Hava Harp Okulu'nda elektronik mühendisliği bölümünden mezun olan Gezeravcı, daha sonra ABD Hava Kuvvetleri Teknoloji Enstitüsü Harekat Araştırması'nda yüksek lisans yaptı.

 

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...