Tgrt Haber

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Kuçkarov ile görüştü

Editör: Bengül Büyükhan / Kaynak: Anadolu Ajansı
01 May 2024 14:41 - Güncelleme : 01 May 2024 15:45
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Kuçkarov ile görüştü

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Özbekistan Başbakan Yardımcısı, Ekonomi ve Maliye Bakanı Cemşit Kuçkarov ile bir araya geldi.

Resmi ziyareti kapsamında Taşkent'e gelen Yılmaz, Özbekistan Ekonomi ve Maliye Bakanlığında Kuçkarov ile görüştü.

Burada konuşan Yılmaz, iki ülke arasındaki ticaret hacminin geçen yıl 3 milyar doları aştığını, yakın gelecekteki hedefin ise 5 milyar dolar olduğunu söyledi.

CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI YILMAZ, KUÇKAROV İLE GÖRÜŞTÜ

Özbekistan'a Türk firmalarının yatırım hacminin 1,5 milyar dolara ulaştığını dile getiren Yılmaz, Özbekistan'da faaliyet gösteren Türk firmalarının sayısının ise 1900'ü aştığını, bu firmaların özellikle tekstil, enerji, finans, sigortacılık ve metal sanayi alanlarında faaliyet gösterdiğini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Kuçkarov ile görüştü - 1. Resim

Yılmaz, Özbekistan'da gelişen yatırım ortamının, bu ülkedeki Türk firmalarının sayısını artıracağını anlatarak, "Bu çerçevede tarım, enerji, su yönetimi, ulaştırma, bankacılık, finans gibi birçok sektörde büyük ölçekli projelerin gerçekleştirilmesi mümkün." dedi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Kuçkarov ile görüştü - 2. Resim

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...