Tgrt Haber

Son dakika! Hatay'daki depremde yıkılan Rönesans Rezidans'ın müteahhidi Mehmet Yaşar Coşkun tutuklandı

Editör: Onur Kaya / Kaynak: Anadolu Ajansı
11 Şubat 2023 18:50 - Güncelleme : 11 Şubat 2023 23:14
deprem,bina,Hatay

Son dakika haberi: Hatay'da depremde yıkılan Rönesans Rezidans'ın müteahhidi Mehmet Yaşar Coşkun, çıkarıldığı hakimlikçe tutuklandı. İfadesinde "binanın iskeleti sağlam" diyen Çoşkun, cezaevine götürülürken yüzünü kapattı.

Hatay'daki Rönesans Rezidans İnşaat'ın müteahhidi Mehmet Yaşar Coşkun, dün İstanbul Havalimanı'nda yanına aldığı paralar ile yurt dışına kaçmaya çalışırken polis ekipleri tarafından yakalanarak gözaltına alındı. İfadesinde "binanın iskeleti sağlam" diyen Çoşkun, cezaevine götürülürken yüzünü kapattı. 

Karadağ'a kaçmak üzereyken gözaltına alınan ve üzerinde bir miktar para ele geçirilen şüpheli Coşkun, İstanbul Havalimanı Emniyet Şube Müdürlüğüne götürüldü. Şüpheli Coşkun'un 8 Şubat'ta Antalya'dan İstanbul'a geldiği, dün de 19.50 uçağıyla Karadağ'ın başkenti Podgorica'ya kaçmayı planladığı öğrenildi.

ADALETTEN KAÇAMADI

Çok sayıda can kaybının yaşandığı rezidansın mütedahhidi Coşkun, akşam saatlerinde çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak Metris Cezaevi'ne gönderildi.

Son dakika! Hatay'daki depremde yıkılan Rönesans Rezidans'ın müteahhidi Mehmet Yaşar Coşkun tutuklandı

İFADESİ ORTAYA ÇIKTI: KAÇMIYORDUM

"Kamu kurum ve kuruluşları, tüzel kişiliklerin araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık" suçundan tutuklanan Mehmet Yaşar Coşkun'un ifadesi de ortaya çıktı. Yaptığı binanın yıkılmasında kabahati olup olmadığının ancak bilirkişi incelemesinden sonra ortaya çıkacağını söyleyen Coşkun, "Karadağ ülkesinde yapmış olduğumuz binaların tapularını vermek amacıyla Karadağ ülkesine gidiyordum" diyerek kaçma gibi bir düşüncesinin olmadığını savundu.

"BİZİM BİNAMIZ ÇÖKMEDİ, SADECE YAN YATTI"

Depremde yerle bir olan Rönesans Rezidans için de skandal sözlerle kendini savunan müteahhit, ifadesinde şöyle konuştu:

"Sadece yan yatmıştır. Usule ve fenne uygun olarak yapılmayan binalar depremden sonra tuzla buz olmuştur, çökmüştür. Bizim binamız sadece yan yatmıştır. Herhangi bir çökme olmamıştır. Bu kadar büyük bir depreme ve yan yatmasına rağmen bina dağılmamış ve ana iskeleti sağlam kalmıştır. Bu da binanın sağlam yapıldığını göstermektedir. Bu aşamada tutuksuz yargılanmak istiyorum."

Son dakika! Hatay'daki depremde yıkılan Rönesans Rezidans'ın müteahhidi Mehmet Yaşar Coşkun tutuklandı

'CENNETTEN BİR KARE' DİYE REKLAMINI YAPMIŞTI

Hatay’ın Antakya ilçesinde 2013'te tamamlandığı belirtilen 12 katlı ve 250 daireli Rönesans Rezidans, depremde yıkılmıştı.  Rezidansı yapan şirketin, 2013'te sosyal medyadan fotoğraflarını paylaştığı rezidans için 'Cennetten bir kare' yazdığı ortaya çıkmıştı.

Son dakika! Hatay'daki depremde yıkılan Rönesans Rezidans'ın müteahhidi Mehmet Yaşar Coşkun tutuklandı

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Neriman11 Şubat 2023 22:59

Ömür boyu muhebbet hapise captirilmalilar.

Sonraki Haber Yükleniyor...