Tgrt Haber

Depremden sonra ortaya çıktı! Mahalleli yetkililere haber verdi: Araştırılmasını istiyorlar

Editör: Özge Sönmez / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
06 May 2024 09:06 - Güncelleme : 06 May 2024 09:23

Depremin vurduğu Hatay’da ağır hasar alan binanın altından çıkan sütun merak uyandırıyor. Tarihi olduğu düşünülen sütun için resmi kurumlara gerekli başvurular yapıldı.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinde binlerce vatandaşımız hayatını kaybetti, 11 ilde büyük yıkımlar yaşandı. Özellikle Hatay'da birçok bina yerle bir oldu. 

Kentte ağır hasar 2 katlı binanın altından çıkan 2 buçuk metre uzunluğunda, 70 santimetre çapındaki devasa sütun vatandaşların dikkatini çekti.

2 BİN YILLIK OLDUĞU DÜŞÜNÜLÜYOR 

Vatandaşlar tarafından yapılan araştırmalarda 2 bin yıllık bir yapı olduğu düşünülen sütun için resmi kurumlara gerekli başvurular yapıldı. Merak uyandıran sütunun geçmişinin ortaya çıkmasını isteyen bölge halkı, devasa yapının koruma altına alınmasını talep ediyor.Depremden sonra ortaya çıktı! Mahalleli yetkililere haber verdi: Araştırılmasını istiyorlar - 1. Resim

DEPREMDEN SONRA ORTAYA ÇIKTI 

Ağır hasarlı bina altında bulunan sütunun araştırılmasını istediklerini dile getiren Yahya Kırkıcı, “Depremden sonra mahallemizde dikkatimizi çeken tarihi bir sütun oldu. Bu sütunu biz çocukluğumuzdan beri biliyoruz. Hatta; babalarımız ve dedelerimiz de biliyor. Bina da ağır hasarlı olduğu için bu sütunun araştırılmasını istiyoruz. Gerekirse koruma altına alınmasını talep ettik yetkililerden. Hatay Müze Müdürlüğü’ne de bildirdik. Boyutu; 2 buçuk metrelik bir taş, çapı da tahminimce 70 santimetre gelir. Gayet büyük duruyor” dedi.

'BİZ ÇOCUKLUĞUMUZDAN BERİ BU TAŞIN ÜZERİNDE OYUN OYNUYORDUK'

Çocukluğundan beridir taşın üzerinde oyun oynadıklarını dile getiren Kırkıcı, “Biz çocukluğumuzdan beri bu taşın üzerinde oyun oynuyorduk. Şimdi bina da ağır hasarlı olduğundan sütun koruma altına alınsın dedik. Birkaç arkeolog arkadaşa da gösterdik. Baktıklarında mazisinin bayağı eski olduğunu söylediler. Tahminimce 2 bin yıllık varmış, ben çok anlamıyorum. Umarım yetkililer araştırırlar ve önlem alırlar. Bu taşın bulunduğu yapının altında kuyu da var. Mahallemizde tarihi eserler var, bu eserlerin üzerine binalar yapıldı derken hepsi kayboldu” ifadelerini kullandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Gelecek 6 Mayıs 2024 10:48

Ağabey ne olmuş oraya?Şişmiş birşey göruyom...

Sonraki Haber Yükleniyor...