Tgrt Haber

Eşini vahşice katleden adamın ifadesi kan dondurdu

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
25 Şubat 2024 11:43 - Güncelleme : 25 Şubat 2024 12:06
Çanakkale,Cinayet

Çanakkale'de boşanma aşamasındaki eşini vahşice katleden Fırat Yıldızhan'ın ifadesi ortaya çıktı. Yıldızhan'ın ifadesinde kullandığı sözler kan dondurdu.

Çanakkale'nin Biga ilçesinde 16 Şubat'ta gerçekleşen olayda; Fırat Yıldızhan (32), boşanma sürecinde olan eşi Saliha Gizem'in Lapseki'deki evine gitmek istedi. Yolda tartışmaya başladılar ve bu tartışma sonucunda Fırat Yıldızhan, Saliha Gizem'i iple boğarak öldürdü ve cesedini Biga'nın Çavuşköy Mahallesi'ndeki bir hafriyat alanına gömdü.

Cinayetin ardından gözaltına alınan Fırat Yıldızhan ve kardeşi, adli işlemlerin ardından mahkemeye çıkarıldı. Savcılıktaki ifadelerinin ardından tutuklanmaları talep edildi ve mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildiler.

Boşanma aşamasındaki eşi Saliha Gizem’i öldükten sonra tutuklanan Fırat Yıldızhan, savcılıktaki ifadesinde, boşanma aşamasındaki eşi Saliha Gizem ile 8 aydır ayrı yaşadıklarını söyledi.

Eşini vahşice katleden adamın ifadesi kan dondurdu - 1. Resim

"BOĞAZINI HAREKETSİZ KALANA KADAR SIKTIM"

16 Şubat'ta akşam saatlerinde köyden arkadaşı olan A.Ö.'nün aracını emanet olarak alıp, kardeşi Yağız Yıldızhan ile Lapseki'ye gittiklerini belirten Fırat Yıldızhan, "Gidiş amacımız, Saliha ile konuşmaktı. Saliha ile konuşup ya boşanmaya karar verecektik ya da evliliğimizi sürdürecektik. Problemlerimiz esnasında konuşurken Saliha bana hitaben 'seni defalarca aldattım' söylemlerinde bulununca, sinirime hakim olamadım ve cebimdeki saman balya ipini Saliha'nın boğazına dolayıp, sıkmaya başladım. Bu esnada Saliha bana karşı çıkmaya çalışıyordu. Kardeşim Yağız Yıldızhan da kolumdan tutarak beni engellemeye çalışıyordu. Kardeşimi ittirerek karışmaması gerektiğini söyledim. Saliha'nın direnmesi esnasında bir ara elimdeki ipi yere düşürdüm. Bunun üzerine elim ile boğazını hareketsiz kalana kadar sıktım. Hareketsiz kalınca sıkmayı bıraktım. Bu esnada arabayı hareket ettirdik ve Lapseki içinde turlamaya başladık. O esnada yanlış kontrol etmediysem, Saliha'nın nabzı atıyordu. Ancak ölmesini istediğim için hastaneye götürmedim. Bir müddet sonra öldüğünü fark ettim" dedi.

"ÜZERİNİ MOLOZ VE TOPRAK İLE KAPATTIK"

Ne yapacaklarını bilmedikleri için Lapseki'de turlamaya devam ettiklerini kaydeden Fırat Yıldızhan, ifadesine şöyle devam etti:

"En sonunda Biga'ya doğru yola çıktık. Çavuşköy girişinde sol taraftaki tarlaların kenarındaki su kanalının bulunduğu çukura Saliha'yı çekerek koydum. Yakındaki mezarlıktan almış olduğumuz kazmalarla üzerini moloz ve toprak ile kapattık. Çünkü kendime gelmeye başlamıştım. Ne yapacağımı bilmiyordum. 22 Şubat, oğlumun doğum günü. O güne kadar yakalanmamak için cesedi saklamaya çalıştık. Doğum gününden sonra kendim teslim olacaktım. Kardeşim Yağız, bu süreçte beni engellemeye çalıştı. Ancak ölüm olayı gerçekleştikten sonra o da korkarak gömülmesine yardım etti. Olay Saliha'nın beni tahrik etmesi sonucu oluşan öfke ile meydana gelmiştir."

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...