Tgrt Haber

Gazzeli çocukları unutmadılar! Gökyüzüne onlarca balon bırakıldı

Editör: Safa Keser / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
22 Kasım 2023 17:01 - Güncelleme : 22 Kasım 2023 17:02
gazzeli çocuklar,İsrail,Gazze

Van’da minikler, Gazze’de ölen akranları için örnek bir programda bir araya geldi. Filistin için tek yürek olan çocuklar, umudun sembolü olan balonları 'Gazzeli çocuklara özgürlük' dilekleriyle gökyüzüne bıraktı.

İsrail’in saldırılarında hayatını kaybeden çocukların sayıları her geçen gün artarken, Türkiye başta olmak üzere dünyanın pek çok yerinden tepkiler gelmeye devam ediyor.

Van’ın Edremit Belediyesi tarafından düzenlenen organizasyonda bir araya gelen çocuklar, bombardıman altında yaşam mücadelesi veren Filistinli yaşıtları için tek yürek oldu.

Edremit Seyir Tepesinde “Gazzeli Çocuklar Ölmesin” sloganıyla düzenlenen programda, umudun simgesi olan balonlar, Gazzeli çocuklara özgürlük dilekleriyle gökyüzüne bırakıldı. Düzenlenen programa Edremit Belediye Başkanı İsmail Say’ın yanı sıra çok sayıda çocuk ve öğretmenleri katıldı.

“BOYKOT ÇAĞRIMIZA YÜZLERCE BELEDİYE KATILDI”

Etkinlik sonrası açıklama yapan Edremit Belediye Başkanı İsmail Say, İsrail saldırıları sonucu şehit edilen çocukları anmak istediklerini belirtti. Gazze’nin 50 güne yakındır İsrail katliamına maruz kaldığını ifade eden Başkan Say şöyle devam etti:

“Bu saldırılara Edremit’teki çocuklarımızla birlikte duyarsız kalmak istemedik. Okul öncesindeki yüzlerce çocuk, Gazze’deki kardeşlerini andılar. Biz saldırıların başladığı ilk günden itibaren Filistinli kardeşlerimizin yanında olduğumuzu belirtmiştik. Edremit Belediyesi olarak Türkiye’de İsrail menşeli ürünlerin boykotu çağrısını yapmıştık ki bu vesileyle de yüzlerce belediyemiz bu çağrımıza uymuştu. Tüm dünyanın gözü önünde anneler, babalar çocuklarının cenazelerini ellerinde taşıyorlar. Su yok, elektrik yok, hastaneler ise birer morga dönmüş durumdadır. İnşallah bu acılar bir an önce sona erer."

 

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...