Tgrt Haber

Depremin simgesi olmaya aday kare: Enkaz altında feneriyle bekleyen genç kız kurtarıldı

Editör: Rümeysa Kaya / Kaynak: TGRT Haber, Ajanslar
08 Şubat 2023 07:07 - Güncelleme : 08 Şubat 2023 07:32
Depremin simgesi olmaya aday kare: Enkaz altında feneriyle bekleyen genç kız kurtarıldı
hatay,deprem

Kahramanmaraş depreminde en çok etkilenen illerden biri olan Hatay'da enkaz altında kalan vatandaşların kurtarılma çalışmaları devam ediyor. Arama kurtarma çalışmalarından elinde fenerle bekleyen genç kız kurtarıldı. Geriye ise belki de depremin simgesi olmaya aday fotoğrafı kaldı.

Türkiye, Kahramanmaraş'ta yaşanan deprem felaketiyle sarsıldı. 7.7 ve 7.6'lık depremlerin ardından kayıplarımız artarken, ümitler tükenmeden enkaz altındaki vatandaşların kurtarılması için zamana karşı yarış sürüyor.

KÜÇÜK FENERİYLE HAYATA TUTUNDU

Hatay'da görevli İHH arama Kurtarma ekibi, gelen bir ihbara gittikleri binada, enkaz altında fenerle etrafını aydınlatmaya çalışan bir kız çocuğunu buldu.

Yaklaşık 2 gündür enkaz altında, karanlık ve soğukta, kendisini aydınlatan küçük fenerin ışığında hayata tutunan kız çocuğu, İHH kurtarma ekiplerinin titiz çabalarıyla çıkarıldı.

Kaynak: TGRT Haber, Ajanslar
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...