Tgrt Haber

İsrail Lübnan'a da işgal planını başlattı! "İsrail ajanları devrede"

Editör: Emir Yücel / Kaynak: tgrthaber.com
20 Haziran 2024 12:18 - Güncelleme : 20 Haziran 2024 14:44
İsrail Lübnan'a da işgal planını başlattı! "İsrail ajanları devrede"

7 Ekim tarihinden bu yana binlerce masumun canına kasteden İsrail, yeni bir işgal planını onayladı.

İsrail 7 Ekim tarihinden bu yana Gazze’de tüm savaş suçlarını işleyerek binlerce masum sivili katlederken milyonlarca vatandaşı da yurdundan etti.

İsrail o ülkeye de işgal planını başlattı! "İsrail ajanları devrede" - 1. Resim

İsrail’in Gazze’de 257 gündür devam ettirdiği soykırım aralıksız artarak devam ediyor. Dünyanın birçok yerinden Netenyahu yönetimindeki İsrail’e tepkiler sürüyor ancak ABD sürekli mühimmat ve lojistik desteği vermekten çekinmiyor.

İsrail o ülkeye de işgal planını başlattı! "İsrail ajanları devrede" - 2. Resim

Netenyahu ve yönetimi Gazze​'de yaptıkları işgal planından sonra yeni bir işgal planını daha onayladı.

İsrail o ülkeye de işgal planını başlattı! "İsrail ajanları devrede" - 3. Resim

İsrail Ordusu Kuzey Komutanlığı Komutanı Tümgeneral Ori Gordin, Operasyonlar Bölümü Başkanı Tümgeneral Oded Basyuk ve İsrail Ordu sözcüsü Daniel Hagari Lübnan’a yönelik operasyonun detaylarını konuşarak, Netenyahu’ya eylem raporu sundular.

İsrail o ülkeye de işgal planını başlattı! "İsrail ajanları devrede" - 4. Resim

İsrail ile Lübnan​ arasında artan gerilimi tgrthaber.com özel haberler editörü Emir Yücel'e değerlendiren Emekli İstihbarat Albay'ı Coşkun Başbuğ, çok önemli açıklamalarda bulundu.

İsrail o ülkeye de işgal planını başlattı! "İsrail ajanları devrede" - 5. Resim

"NETENYAHU KENDİNİ KURTARMAK İÇİN SAVAŞ İSTİYOR!"

Lübnan ordusunun içinde bulunan Kliklerin İsrail'in işgal planı için çalıştığını belirten Başbuğ şunları ifade etti:

İsrail ve ABD’nin amacı Orta Doğu'da  savaşı yaymak ve uzatmak olduğu açık bir şekilde gözüküyor. Lübnan’ın içinde bulunan Klikler tarafından İsrail ile gerilim arttırılıyor. Danışıklı dövüş şeklinde ilerliyor süreç. Son olarak Lübnan’a ait insansız hava aracı İsrail’in hayfa kentinde görüntü aldı. Bunu bahane eden İsrail’de saldırı ve işgal planını onayladı.

İsrail o ülkeye de işgal planını başlattı! "İsrail ajanları devrede" - 6. Resim

Netenyahu ile ABD arasında her ne kadar soğuk rüzgarlar esiyor olsa da, böyle bir savaşın başlamasıyla birlikte ABD tüm gücüyle Netenyahu ve İsrail’in yanında olacak.

İsrail o ülkeye de işgal planını başlattı! "İsrail ajanları devrede" - 7. Resim

Netenyahu’nun Gazze’de yapmış olduğu soykırıma neredeyse tüm dünyadan tepkiler geldi. Netenyahu’nun kendini kurtarmak için savaşı tüm bölgeye yayma planı var, Hizbullah​ ve Lübnan’ın içinde bulunduğu Klikler’de Netenyahu’nun planına hizmet ediyor.

İsrail o ülkeye de işgal planını başlattı! "İsrail ajanları devrede" - 8. Resim

"İSRAİL KENDİNİ AKLAMAYA ÇALIŞIYOR"

Orta Doğu’da bulunan ülkelerin bu oyuna düşmemeleri lazım. Bilerek karşılıklı gerçekleştirilen ufak çaplı hava saldırıları olsun, orman bölgelerine atılan bombalar neticesinde bölgede yaşayan İsrailli vatandaşların başka yerlere yerleştirilmesi olsun, şu son 15 gündür gerilim iyice arttırılıyor. İsrail savaşa girmeden önce 'Ben haklıyım' mesajı verebilmek için elinden geleni yapıyor.

Tabi Lübnan ile savaşa girme gayretinde olan Netenyahu yönetimindeki İsrail, bu süreçte de Gazze'de katliam yapmaya devam ediyor. 

Kaynak: tgrthaber.com

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...