Tgrt Haber

Japon deprem uzmanından Türkiye tespiti! "33 yıldır ilk defa böylesini gördüm"

Editör: Emir Yücel / Kaynak: tgrthaber.com
11 Haziran 2024 11:42 - Güncelleme : 11 Haziran 2024 12:09
Japon deprem uzmanından Türkiye tespiti! "33 yıldır ilk defa böylesini gördüm"

Türkiye’de son zamanlarda yaşanan üst üste depremler, ‘Büyük depremin habercisi mi?’ sorularını akıllara getirdi. Ünlü deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki tgrthaber.com’a verdiği röportajda dikkat çeken ifadeler kullandı.

Türkiye’de son bir haftada önce Kahramanmaraş, daha sonra sırasıyla Muğla, Manisa, Van, Ankara, Malatya ve son olarak bugün Denizli ve Muğla yeniden sallandı. Sıklıkla yaşanmaya başlanan ufak ufak depremler vatandaşları endişelendirdi.

Japon deprem uzmanından deprem itirafı! "33 yıldır ilk defa böylesini gördüm" - 1. Resim

Özellikle ülkemizde yaşanan ve ‘Asrın Felaketi’ olarak anılan 6 Şubat depremlerinden sonra ülkemizde yaşayan vatandaşların depreme olan hassasiyetleri arttı.

Japon deprem uzmanından deprem itirafı! "33 yıldır ilk defa böylesini gördüm" - 2. Resim

Binlerce canımızı kaybettiğimiz büyük depremler sonrasında, en ufak depremlerde bile endişeler yüksek derecede yaşanıyor. Son haftalarda meydana gelen depremlerin şiddeti ufak olsa da insanlarda bıraktığı olumsuz etki yüksek oluyor.

Japon deprem uzmanından deprem itirafı! "33 yıldır ilk defa böylesini gördüm" - 3. Resim

"İLK DEFA BÖYLE BİR ŞEY GÖRÜYORUM"

Ünlü deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki tgrthaber.com’a verdiği röportajda dikkat çekici ifadeler kullandı.

“Türkiye’de depremler üst üste yaşanmaya başladı. Açıkçası şunu ifade etmek istiyorum ki ben 33 yıldır Türkiye’de yaşıyorum ancak ilk defa bu kadar sıklıkla depremin yaşandığını görüyorum.

Japon deprem uzmanından deprem itirafı! "33 yıldır ilk defa böylesini gördüm" - 4. Resim

Türkiye depremle yaşamayı öğrenmeli ve önlemlerini almalı. Belediyeler kentsel dönüşümlere hız vermeli. Vatandaşlar da bunun bir gelecek konusu olduğunu anlamalıdır.

Japon deprem uzmanından deprem itirafı! "33 yıldır ilk defa böylesini gördüm" - 5. Resim

Eski ve depreme dayanıklı olmayan yapıların acilen yenilenmesi gerekmektedir. Son zamanlarda yaşanan üst üste depremlerin büyük depremin habercisidir diyemem ancak bu kadar üst üste deprem yaşandığını ilk defa görüyorum.” Dedi.

Kaynak: tgrthaber.com
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...