Tgrt Haber

Kırmızı listede bulunuyor! Kanguru faresine benzeyen Arap tavşanının yanından ayrılmıyorlar

Editör: Yusuf Özgür Bülbül / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
24 Eylül 2023 10:45 - Güncelleme : 24 Eylül 2023 11:03
Kırmızı listede bulunuyor! Kanguru faresine benzeyen Arap tavşanının yanından ayrılmıyorlar
Erzincan,,

Erzincan’da kanguru faresine benzeyen Arap tavşanı görüntülendi. Yöre sakinleri, ilk önce tırstıklarını daha sonra Arap tavşanının yanında ayrılamadıklarını söyledi. 

Erzincan merkeze bağlı Kalecik köyünde Dünya Doğa ve Doğal Kaynakları Koruma Birliği'nin (IUCN) 'kırmızı' listesinde bulunan kanguru faresine benzerliği nedeniyle karıştırılan Arap tavşanı, gece saatlerinde yöre halkı tarafından görüntülendi.

İLGİYLE KARŞILANDI

Kalecik köyünün yaylasından otomobille inen bir vatandaş aracın ışığına gelen kanguru faresini fark etti. İlk başta korkarak gördüğü hayvana yaklaşan vatandaş ve yanındaki arkadaşı, tehlikeli olmadığını görünce daha yakından cep telefonlarıyla fotoğrafını çektiler.

DÜNYANIN EN İLGİNÇ 19 HAYVANINDAN BİRİSİ

Su içmeyerek doğada kalabilen ender hayvanlardan kanguru faresi, dünyanın en ilginç 19 hayvanından biri olarak kabul ediliyor. Arap tavşanı ise Orta Anadolu Bölgesi ve Batı Anadolu Bölgesi ovaları ile Doğu Anadolu'nun yayla ve steplerinde görülüyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...