Tgrt Haber

Mayıs ayında kar sürprizi! Yaylalar beyaza büründü 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
05 May 2024 19:40 - Güncelleme : 05 May 2024 22:31

Doğu Karadeniz Bölgesi'nde son birkaç gündür mevsim normallerinin altında seyreden hava sıcaklıkları, yüksek rakımlı yaylalara kar olarak döndü. Mayıs ayında etkili olan kar yağışı yaylaları beyaza bürüdü. 

Son zamanlarda sahil kesimlerinde artan sıcaklıkla birlikte yüksek kesimlerde kar yağışı görülmeye başladı. Trabzon, Rize, Gümüşhane, Giresun ve Artvin gibi illerin 1500 metre üzerindeki yaylalarında kar örtüsü oluştu. 

Mayıs ayında kar sürprizi! Yaylar beyaza büründü  - 1. Resim

YAYLALAR BEYAZA BÜRÜNDÜ! 

Özellikle Trabzon ile Gümüşhane arasında bulunan Kadırga Yaylası ve Davunlu Yaylası, Çaykara ilçesindeki Şekersu Yaylası, Araklı ilçesindeki Erikli Yaylası ve Köprübaşı ilçesindeki Taşlı Yaylası, kar yağışının etkisiyle beyaz bir görünüme büründü. Ordu'nun Gölköy ilçesindeki Seyit Yaylası'nda ise kar kalınlığı 30 santimi geçti. 

Mayıs ayında kar sürprizi! Yaylar beyaza büründü  - 2. Resim

Gündüzleri yeşil olan yaylalar, gece boyunca yağan karın ardından sabahları karla kaplanmış hale geldi. Kar kalınlığı bazı bölgelerde 30 santimetreyi aştı ve karpostallık manzaralar ortaya çıktı. 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...