Tgrt Haber

Mersin'de zincirleme kaza: Çok sayıda ölü ve yaralı var!

Editör: Yusuf Özgür Bülbül / Kaynak: İhlas Haber Ajansı, Anadolu Ajansı
26 May 2024 20:30 - Güncelleme : 27 May 2024 00:06

Son dakika haberi... Mersin-Adana otoyolunda feci bir kaza meydana geldi. Tarsus sınırında bir otobüsün de karıştığı zincirleme kazada en az 10 ölü, 40 yaralı olduğu belirtildi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'dan kazayla ilgili açıklama gelirken, Cumhurbaşkanı Erdoğan kaza nedeniyle taziye mesajı yayımladı. Görgü tanıkları da feci kazayı anlattı...

Mersin'de, Tarsus-Adana-Gaziantep (TAG) Otoyolu'nda çok sayıda aracın karıştığı zincirleme trafik kazasında ölü ve yaralılar olduğu belirtildi. TAG Otoyolu'nun Yenice mevkiisinde, aralarında şehirler arası yolcu otobüsü ile kamyon ve otomobillerin olduğu araçlar zincirleme trafik kazasına karıştı.

Mersin'de zincirleme kaza: Çok sayıda ölü ve yaralı var! - 1. Resim

Ölü ve yaralıların olduğu bildirilen kaza bölgesine çok sayıda ambulans, polis ve itfaiye ekibi sevk edildi.

EN AZ 10 ÖLÜ

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, TAG Otoyolu'ndaki zincirleme trafik kazasında ilk belirlemelere göre 10 kişinin öldüğünü bildirdi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 4 aracın karıştığı zincirleme kazada 10 kişinin hayatını kaybettiğini, 39 kişinin de yaralandığını bildirdi. 

Mersin'de zincirleme kaza: Çok sayıda ölü ve yaralı var! - 2. Resim

ERDOĞAN'DAN BAŞSAĞLIĞI MESAJI 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mersin'de meydana gelen zincirleme kazanın ardından sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Erdoğan hayatını kaybedenlere başsağlığı diledi.

Gerekli incelemelerin başladığını söyleyen Cumhurbaşkanı, "İlgili makamlarımız, kazaya dair gerekli tahkikatı ivedilikle başlatmışlardır.  Vefat eden vatandaşlarımızın ailelerinin ve milletimizin başı sağ olsun." dedi. 

BAKAN YERLİKAYA'DAN AÇIKLAMA

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından kazaya ilişkin yaptığı açıklamada, "Diyarbakır’dan İstanbul’a gitmekte olan bir yolcu otobüsü, Mersin ili Tarsus ilçesi Yenice Mahallesi mevkiinde otobanda iki binek araç ve bir kamyonla çarpıştı. İlk belirlemelere göre kazada maalesef 10 vatandaşımız hayatını kaybetti, 39 vatandaşımız ise yaralandı. Kazada hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine sabır; yaralılarımıza acil şifalar diliyorum" dedi.

GÖRGÜ TANIĞI: TAKLA ATARAK GELDİ

28 yolcu ve 4 mürettebatın bulunduğu otobüsün sebebiyet verdiği kazaya tanık olan 41 yaşındaki Murat Şahin, o anları anlattı. Şahin, ”Mersin istikametinden Adana istikametine gidiyorduk, hava yağışlıydı. İşte bir anda karşı taraftan otobüsün takla atarak geldiğini gördüm. Aracı dayım kullanıyordu zaten, ben yolcu konumundaydım. Otobüsün muavininin kazadan sonra, 'Bir aracı solladık ve direksiyon hakimiyetini kaybettik' dediğini duydum. Zaten otobüsün şeklinden de belliydi. Otobüs direkt kırınca bu şekilde takla atarak geldi. Yolcular yolun sağına doğru savruldu. Takla atınca seyir halindeki iki aracın üzerine düştü. Kaza sonrası hemen yaralılara müdahale ettik. Maalesef küçük çocuklar da vardı. Allah rahmet eylesin” dedi.

BAKAN KOCA: 40 YARALI VAR!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise yaptığı paylaşımda, "Mersin-Adana Otoyolunda meydana gelen, yolcu otobüsünün karıştığı zincirleme trafik kazasında 10 kişi hayatını kaybetmiş, 9’u ağır olmak üzere 40 kişi yaralanmıştır. Yaralıların tedavilerine, Mersin Şehir Hastanesi, Mersin Tarsus Devlet Hastanesi ve Adana Çukurova Devlet Hastanesi başta olmak üzere, hastanelerimizde devam edilmektedir. Hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyorum." ifadelerine yer verdi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı, Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...