Tgrt Haber

Meteoroloji ve AFAD uyardı, peş peşe oluşan hortumlar korkuttu: O anlar kamerada

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: İhlas Haber Ajansı, TGRT Haber
01 Ekim 2023 13:00 - Güncelleme : 01 Ekim 2023 13:41
Hortum,Hatay,Meteoroloji,Sağanak,AFAD,Fırtına

Türkiye'nin birçok bölgesinde sağanak yağış etkisini gösteriyor. Hatay açıklarında Akdeniz'de oluşan çok sayıda hortum da cep telefonu kamerasına saniye saniye yansıdı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve AFAD Türkiye'nin birçok bölgesinde etkili olan sağanak yağış öncesi peş peşe uyarılarda bulunmuştu. Hatay'ın İskenderun ilçesinde de sabah saatlerinden itibaren sağanak etkisini gösterdi.

İskenderun Körfezi açıklarında çok sayıda hortum oluştu. Oluşan hortumlar, gemiciler tarafından denizden görüntülendi. Çok sayıdaki hortum, görüntüsüyle ürküttü.

43 İL İÇİN SARI VE TURUNCU KODLU UYARI

Ülkenin büyük bölümünde gök gürültülü sağanaklar ve bazı kesimlerde dolu var, su baskınlarına karşı tedbirli̇ olunmalı. Sıcaklıkların iç ve doğu kesimlerde 3 ila 5 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

İSTANBUL VALİSİ GÜL'DEN UYARI

Öte yandan İstanbul'u dün itibarıyla etkisi altına alan sağanak yağış nedeniyle İstanbul Valisi Davut Gül, sosyal medya hesabından uyarıda bulundu. Gül, yağışların bugün sabah saatlerinden itibaren etkisini artırarak kuvvetli olacağını duyurdu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı, TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...