Tgrt Haber

Odaya giren vurgun yedi... 'Fatih Terim Fonu' soruşturmasında yeni detaylar!

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
29 Kasım 2023 17:43 - Güncelleme : 29 Kasım 2023 17:44
Odaya giren vurgun yedi... 'Fatih Terim Fonu' soruşturmasında yeni detaylar!
Fatih Terim,Dolandırıcılık,Banka,Faiz,Saadet Zinciri

Futbol dünyasının ünlü isimlerinin karıştığı milyon dolarlık vurgunla ilgili devam eden soruşturmada yeni detaylar ortaya çıktı. Seçil Erzan’ın odasına gelen isimlerin banka içindeki fotoğraflarına ulaşıldı.

Futbol dünyasından ünlü isimlerin de aralarında bulunduğu toplam 18 kişiyi 25 milyon 770 bin dolar ve 7 milyon 384 TL dolandırdığı gerekçesiyle 226 yıl hapsi istenen bankacı Seçil Erzan davası gündemdeki yerini koruyor.

Yürütülen soruşturmaya dair her geçen gün yeni detaylarda ortaya çıkmaya devam ediyor.  'Fatih Terim Fonu' olarak anılan olayda, Seçil Erzan’ın odasına gelen isimlerin banka içindeki fotoğraflarına ulaşıldı.

Teknik direktörler; Selçuk İnan, Emre Belözoğlu, Arda Turan, iş adamı Atilla Baltaş, Fatih Terim'in damadı Volkan Bahçekapılı, tercüman Musa Mert Çetin, Mert Zeydanlı, Kemal Tanın Yılmaz, İsmail İbrahim Çağlar ve Mojtaba Haghani gibi isimlerin banka içindeki görüntülerinde, mağdur olanların her biri ayrı ayrı şubeye giriş yapıyor.

SON KEZ BANKAYA GİRDİLER

Kapalı devre güvenlik kamera görüntülerinden alındığı saptanan fotoğrafların, akılalmaz vurguna ilişkin yürütülen soruşturma dosyasına da girdiği öğrenildi. Bankacı Seçil Erzan'ın şubeye son kez girdiği ve çıkıp gittiği, bir daha dönmediği o anlar da fotoğraf karelerine yansıdı.

Odaya giren vurgun yedi... 'Fatih Terim Fonu' soruşturmasında yeni detaylar!

NE OLUMŞTU?

Fatih Terim, Arda Turan, Emre Belözoğlu, Fernando Muslera ve Selçuk İnan'ın da aralarında bulunduğu 19 kişi, "yüksek fon getirisi" vaadiyle Seçil Erzan'a paralarını emanet etti.

Seçil Erzan, parayı kendisine emanet eden kişilere banka kaşeli kağıtları da güvence mektubu olarak veriyordu. Bu sistem adeta bir saadet zincirine dönüştü. Erzan, paraları döndürüp ödeme yapıyordu. Ancak yeni müşteri gelmeyince sistem çöktü.

Seçil Erzan, aldığı paraların kârlarını ödeyememeye başlayınca olay adeta patlak verdi. Bankanın 9 Nisan’da suç duyurusunda bulunmasının ardından yargı süreci başladı. Dolandırıcılık davası İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde başladı.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...