Tgrt Haber

Okul müdürünün öğrencisi tarafından öldürülmesi... Bakan Tekin'den net mesaj: Öğretmenlerimizin yanında olacağız

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: tgrthaber.com
09 May 2024 10:55 - Güncelleme : 09 May 2024 11:32
Okul müdürünün öğrencisi tarafından öldürülmesi... Bakan Tekin'den net mesaj: Öğretmenlerimizin yanında olacağız

Son dakika haberi... Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, son günlerde eğitimcilere yönelik saldırılara ilişkin açıklama yaptı. Bu tür çirkin saldırıların son bulması için tüm güçleriyle mücadele edeceklerinin altını çizen Bakan Tekin, "Öğretmenlerimizin yanında olacağız" dedi.

İstanbul’da yabancı uyruklu bir öğrenci, okuldan atılmasından sorumlu tuttuğu öğretmen İbrahim Oktugan’ı silahla vurarak öldürdü. Cinayeti işleyen Iraklı Y.K, çıkarıldığı mahkemede tutuklanarak cezaevine gönderilirken yaşanan bu olay Türkiye'nin gündemine oturdu.

"ŞİDDET VE BASKIYI KABUL ETMEYECEĞİZ"

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin de son günlerde eğitimcilere yönelik saldırılara ilişkin kritik açıklamalarda bulundu. İbrahim Oktugan’ın öldürüldüğü saldırıyla ilgili olarak konuşan Bakan Tekin, “Bu acı olay, eğitim camiası olarak üzerinde sürekli düşündüğümüz ve derinlemesine mücadele ettiğimiz bir konu olan eğitim şiddetin kökünü çabamızın ne kadar hayati olduğunu bir kez daha gösterdi" dedi.

Eğitimcilere yönelik hiçbir baskı ve şiddeti kabul etmeyeceklerinin altını çizen Bakan Tekin, "Öğretmenlerimizin yanında olacağız" ifadelerini kullandı.

Okul müdürünün öğrencisi tarafından öldürülmesi... Bakan Tekin'den net mesaj: Öğretmenlerimizin yanında olacağız - 1. Resim

"CEZALAR YÜZDE 50 ARTIRILMALI"

Öğretmenlik Meslek Kanunu’na ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Bakan Tekin, hazırlanan kanunla eğitimcilere yönelik şiddette, öngörülen cezaların yüzde 50 oranında artırılmasını isteyeceklerini aktardı. Tekin, hazırlanan taslak kanun teklifinin önümüzdeki günlerde Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne geleceğinin bilgisini verdi.

Kaynak: tgrthaber.com
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...