Tgrt Haber

Ramazan Hoca'nın cenaze töreninde tüyleri diken diken eden sözler!

Editör: Onur Kaya / Kaynak: TGRT Haber
02 Şubat 2024 16:50 - Güncelleme : 02 Şubat 2024 17:21
,cenaze

Diyarbakırlı Ramazan Hoca olarak bilinen ve İstanbul'da uğradığı bıçaklı saldırıda öldürülen Ramazan Pişkin dün gözyaşlarıyla toprağa verildi. Ramazan Hoca'nın cenazesine katılan bir vatandaşın sözleri tüyleri diken diken etti.

Diyarbakır'da 'Filozof Ramazan' diye tanınan Ramazan Pişkin, İstanbul'da uğradığı bıçaklı saldırıda hayatını kaybetti. 

Vefat haberi büyük üzüntüye neden olan Ramazan Pişkin'in naaşı, Sur ilçesindeki tarihi Ulu Cami'de kılınan cenaze namazının ardından Çifte Havuz Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Cenaze törenine Ramazan Pişkin'in ailesi, yakınları, arkadaşları, sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin yanı sıra çok sayıda vatandaş da katıldı. Pişkin tekbir ve gözyaşları eşliğinde son yolculuğuna uğurlandı.

CENAZEDE TÜYLERİ DİKEN DİKEN EDEN SÖZLER

Ramazan Hoca'nın cenaze töreninde duygu dolu anlar yaşandı. Törende mezar başında konuşan bir yakınının sözleri herkesin tüylerini diken diken etti. Ramazan Pişkin'in yıllarca hakikati anlattığını söyleyen vatandaş, "30 sene anlatmış, hakikati anlatmış. Taşı, toprağı, çocuğu, yaşlıyı, kadınları anlatmış. Budur işte, şehit mertebesi budur. Rabbim inşallah mübarek etsin, bize de şefaatçi olsun. Allah hepinizden razı olsun, Allah merhamet etsin" şeklinde konuştu.

Ramazan Hoca'nın cenaze töreninde tüyleri diken diken eden sözler! - 1. Resim

"DEVLETE GÜVENİYORUM"

Defin işlemleri sonrası açıklamalarda bulunan Pişkin'in babası İsmail Pişkin, oğlunu katledenlerin yakalanmasını ve cezalandırılmasını talep etti.

Oğlunun çok iyi bir insan olduğunu söyleyen baba İsmail Pişkin, "Devlete güveniyorum, Allah devlete zeval vermesin. İnsanları seviyordu, çocuklar onun peşinden gidiyordu" diye konuştu.

NE OLMUŞTU?

Diyarbakır'da "Filozof Ramazan" lakabıyla bilinen, kentteki vatandaşlara İslam'ı anlatan Pişkin, bir süre önce geldiği İstanbul'un Fatih ilçesi Kocamustafapaşa Caddesi'nde işletmeye başladığı çay ocağında 31 Ocak'ta E.B'nin bıçaklı saldırısına uğramıştı. Ağır yaralanan Pişkin, hastanede hayatını kaybederken saldırının ardından kaçan şüpheli, Beyoğlu'nda gözaltına alınmıştı.

Hakkında "kasten yaralama", "tehdit", "mala zarar verme" ve "hırsızlık" gibi suçlardan 9 kaydı olduğu öğrenilen şüphelinin olayda kullandığı bıçağa da el konulmuştu.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...