Tgrt Haber

Saraçhane'de 1 Mayıs olaylarında polise saldıran kişilere tutuklama

Editör: Banu İriç / Kaynak: tgrthaber.com.tr
05 May 2024 01:09 - Güncelleme : 05 May 2024 04:01

Saraçhane Meydanı'ndan Taksim Meydanı'na 1 Mayıs'ta izinsiz yürüyüş düzenlemek isteyen ve çıkan olaylar sırasında polise saldıran kişilerden 38'i tutuklandı.

İstanbul’da 1 Mayıs günü Saraçhane'de çıkan olaylarda gözaltına alınan 65 kişiden 52 kişi tutuklama talebiyle hakimliğe sevk edilmişti. Yapılan sorgulamada şu ana kadar 38 kişi tutuklandı.

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde Saraçhane Meydanı'nda polislere saldırıda bulundukları için gözaltına alınan 65 şüphelinin savcılıktaki işlemleri tamamlandı. 

Şüphelilerden 52’si, ’2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşü Kanunu’na muhalefet’, ’terör örgütü propagandası yapmak’ ve ’kamu görevlisine direnme’ suçlarından tutuklama talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk edildi. Nöbetçi hakimliğe sevk edilen 65 şüpheliden 38'i tutuklanarak cezaevine gönderilirken, 27 şüpheli adli tedbiri uygulanarak serbest bırakıldı.

BAKAN TUNÇ'TAN AÇIKLAMA

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç soruşturma kapsamında yapılan tutuklamaları böyle duyurdu: "İstanbul'da, emeğin bayramı 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde önceden duyurulmasına ve tüm uyarılara rağmen Taksim Meydanına yürümek isteyen gruplara müdahale sırasında polislere saldıranlar hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan adli soruşturma kapsamında; 65 şüpheli gözaltına alınmış olup, 38 şüpheli "Toplantı ve Gösteri Yürüyüşü Kanunu'na Muhalefet", "Terör Örgütü Propagandası Yapmak" ve "Kamu Görevlisine Direnmek" suçlarından tutuklanmıştır. 27 şüpheli hakkında ise adli kontrol kararı verilmiştir."

Saraçhane'de 1 Mayıs olaylarında polise saldıran kişilere tutuklama - 1. Resim

PROVOKATİF EYLEMLERİYLE TANINAN "FENOMEN BASEL" DE TUTUKLANDI

Eylemlerde polise tekme atarken görüntülenen ve sosyal medyada yazdığı provokatif paylaşımlarıyla tanınan ‘Basel' takma adlı Bekir Aslan da tutuklandı.

Saraçhane'de 1 Mayıs olaylarında polise saldıran kişilere tutuklama - 2. Resim

1 MAYIS'TA YAŞANANLAR

İstanbul'da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde kentte yapılan gösterilerde Taksim Meydanı'na ilerlemeye çalışan ve polise saldırdıkları gerekçesiyle gözaltına alınan 217 şüpheliden 182'si serbest bırakılmıştı.

İl Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şubesi ekiplerince daha sonra kamera kayıtları ve yüz tanıma sistemiyle saldırıya karıştıkları tespit edilen 30 şüpheli daha gözaltına alınmıştı.

Sağlık kontrolünün ardından 65 şüpheli, polis eşliğinde Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'ne sevk edilmişti.

Saraçhane'de 1 Mayıs olaylarında polise saldıran kişilere tutuklama - 2. Resim

Kaynak: tgrthaber.com.tr
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...