Tgrt Haber

Son dakika! Ankara'da bombalı terör saldırısı! İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'dan açıklamalar (CANLI)

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: TGRT Haber
01 Ekim 2023 13:30 - Güncelleme : 01 Ekim 2023 14:13
Son dakika! Ankara'da bombalı terör saldırısı! İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'dan açıklamalar (CANLI)
TBMM,terör saldırısı,ankara,bombalı saldırı

Son dakika haberi... İçişleri Bakanı Yerlikaya, Ankara'daki terör saldırısına ilişkin kameraların karşısına geçti. Saldırıyı düzenleyen teröristlerden birinin kendini patlattığını diğerinin ise başında vurulduğunu belirten Yerlikaya, terörle mücadelede kararlılık mesajı verdi: Son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar durmak yok, kararlılığımız devam edecek.

Ankara'da sabahın erken saatlerinde şiddetli bir patlama meydana geldi. Ardından İçişleri Bakanlığı ve TBMM'nin yakınında silah seslerinin duyulduğu aktarıldı. Daha sonra olayın iki teröristin düzenlediği blir bombalı saldırı olduğu anlaşıldı.

TBMM'nin açılış gününe denk gelen saldırıya ilişkin açıklama yapan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Saat 09.30 sıralarında İçişleri Bakanlığımız Emniyet Genel Müdürlüğü giriş kapısı önüne hafif ticari araçla gelen 2 terörist bombalı saldırı eyleminde bulunmuştur. Teröristlerden biri kendini patlatmış, diğer terörist etkisiz hale getirilmiştir. Açılan ateş sırasında 2 emniyet mensubumuz hafif biçimde yaralanmıştır" açıklamasını yaptı.

Sosyal medyadan yaptığı ilk açıklamanın ardından Bakan Yerlikaya, canlı açıklamalar için kameraların karşısına geçti.

Yerlikaya'nın açıklamalarından satır başları:

İKİNCİ TERÖRİST BAŞINDAN VURULMUŞ

"Emniyet Genel Müdürlüğü girişinde alçak terör saldırı girişiminde bulunulmuştur. Şükürler olsun kahraman polisimizin sezgisiyle saldırı önlendi. Onlar araçtan iner inmez silahla mukavemette bulunulmuştur. Bu esnada canlı bomba düzeneği olan teröristlerden biri kendini patlatmış, diğeri kendini patlatmaya fırsat bulamadan başından etkisiz hale getirilmiştir.

Kahraman polisimizin sezgisiyle saldırı önlendi. Arkadaşlarımızı tebrik ettim. Göreve geldiğimiz günden bu yana başta hain terör örgütleriyle, organize suç örgütleriyle, zehir tacirleriyle aralıksız mücadele ediyoruz. Son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar durmak yok, kararlılığımız devam edecek. Bütün dairelerimiz bu olay hakkında inceleme başlattı. Konuyla ilgili adli soruşturma da başlatıldı. Detaylara ulaşalım, daha sonra aziz milletimize bilgi vereceğiz. 

Pek çok telefon geldi. Sayın genel başkanlarımız aradı, Cumhurbaşkanımız anbean bilgi aldı. Göreceksiniz, devletimizin kararlılığıyla bizim gücümüz hem terör örgütlerini hem suç çetelerini hem de zehir tacirlerinin üstesinden gelmeye yetecek. Hiçbirinin şüphesi olmasın.

SOSYAL MEDYA UYARISI

Sosyal medyada acımızın olduğu bir zamanda o görüntüleri paylaşanlarla ilgili gerekli soruşturmayı da başlatmış bulunuyoruz. Onların kaynağını bulacağız. Lütfen o paylaşımları silin ve bizim birliğimizin, beraberliğimizin, kardeşliğimizin yanında olduğunuzu gösterin.

Kahraman polisimi kutluyorum, Erkan'ım ve Alim Reis'in, buradaki diğer arkadaşlarımı kutluyorum. Erkan'ım Alim reisim gerekli tedavileri devam ediyor. Birazdan yanlarına giderek ziyaret edeceğim. Terör örgütlerinin hepsiyle azimle, kararlılıkla devam ediyor. Artık Türkiye Yüzyılı'ndan terörün en ufak olmadığı bir yüzyıl için gayret gösteriyoruz."

 

 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...