Tgrt Haber

Son dakika! İliç maden faciasında yeni gelişme: 4 kişi daha tutuklandı

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: tgrthaber.com
24 May 2024 17:44 - Güncelleme : 24 May 2024 21:13
Son dakika! İliç maden faciasında yeni gelişme: 4 kişi daha tutuklandı

Son dakika haberi... Erzincan İliç’te meydana gelen maden kazasıyla ilgili bilirkişi raporunda; 13 kişinin kusurlu bulunduğu açıklandı. Asli kusurlu bulunan 4 zanlı tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, İliç'te yaşanan maden kazasıyla ilgili bilirkişi raporunda 13 kişinin kusurlu bulunduğunu açıkladı. Aydoğdu, bu kişilerin ifadelerine başvurulacağını duyurdu. 

5 işçinin hala siyanürlü toprak altında olduğu İliç’te bilirkişiler üçüncü ikinci kez rapor hazırladı. 9 kişinin hayatını kaybettiği olayda ÇED olumlu raporunda imzası bulunan yetkililer ile 13 kişi asli kusurlu bulundu. Bilirkişiler, 26 kişinin ise tali kusurlu olduğu yönünde rapor hazırladı.

4 ZANLI DAHA TUTUKLANDI

Tamamlanıp soruşturma dosyasına sunulan 262 sayfalık bilirkişi raporunda asli kusurlu oldukları kanaatine varılan, şirketteki iş sağlığı güvenliği müdürü S.Ç, operasyon şefi F.Y, proje koordinatörü Ö.A. ve delme patlatma mühendisi M.K, ifadeleri alınmak üzere bulundukları illerdeki adliyelere çağırıldı.

Savcılık sorgusu sonrası 4 zanlı, sevk edildikleri hakimliklerce tutuklandı.

Son dakika! İliç maden faciasında yeni gelişme: 13 kişi kusurlu bulundu - 1. Resim

NE OLMUŞTU?

Erzincan'ın İliç ilçesindeki Çöpler Altın Madeni'nde 13 Şubat 2024'te bir maden kazası meydana geldi. Siyanür liç işleminden sonra depolanan toprağın kayması sonucu oluşan heyelanda, hacmi yaklaşık 10 milyon metreküp olan toprak, hızla Sabırlı Deresi'ne aktı. Bu olay sırasında 9 işçi toprak altında kaldı ve arama kurtarma çalışmaları başlatıldı.

Kazanın ardından, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, çevre izin ve lisans belgelerini iptal ederek Anagold Madencilik'in faaliyetlerini durdurdu.

Ayrıca, olayla ilgili adli soruşturma başlatıldı ve 8 şüpheli gözaltına alındı, bunlardan 6'sı tutuklandı. Tutuklananlar arasında Kanada uyruklu bir yönetici de bulunuyor​. 

Kaynak: tgrthaber.com
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...