Tgrt Haber

Son dakika! PKK/KCK destekçilerine 8 ilde operasyon...30 gözaltı kararı

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
17 Ekim 2023 08:47 - Güncelleme : 17 Ekim 2023 10:15
Son dakika! PKK/KCK destekçilerine 8 ilde operasyon...30 gözaltı kararı
,gözaltı,ankara

Son dakika! PKK/KCK silahlı terör örgütünün cebir ve şiddet içeren yöntemlerini övücü ve bu yöntemleri meşru gösterecek şekilde propagandasını yaptıkları tespit edilen 30 şüpheli için, Ankara merkezli 8 ilde, eş zamanlı olarak gözaltına alınmalarına karar verildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, terör örgütü propagandası yapanlara yönelik kapsamlı bir operasyon başlattı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosu tarafından yürütülen soruşturmalar kapsamında verilen talimatlara istinaden 30 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

CEBİR VE ŞİDDETİ ÖVÜCÜ PROPAGANDA

Alına bilgilere göre, 30 şüphelinin PKK/KCK silahlı terör örgütü tarafından verilen çağrı/talimatlara uyarak çeşitli tarihlerde Ankara sınırları içerisinde yapılan örgütsel etkinliklere katılarak terör örgütünün cebir ve şiddet içeren yöntemlerini övücü ve bu yöntemleri meşru gösterecek şekilde propagandasını yaptıkları tespit edildi.

Başsavcılık talimatı doğrultusunda söz konusu 30 şüphelinin, Ankara merkezli 8 ilde, 17 Ekim 2023 tarihinden itibaren eş zamanlı olarak gözaltına alınmalarına karar verildi. Şüphelilerin yakalanmasına ve Cumhuriyet Başsavcılığına sevklerine yönelik işlemlere, Ankara İl Emniyet Müdürlüğü TEM Şube Müdürlüğü ekiplerince devam ediliyor.

 

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...