Tgrt Haber

Son dakika! Şanlıurfa merkezli 18 ilde terör operasyonu... PKK'nın hücre yapılanması hedefte

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: TGRT Haber
03 Ekim 2023 06:52 - Güncelleme : 03 Ekim 2023 07:27
Son dakika! Şanlıurfa merkezli 18 ilde terör operasyonu...  PKK'nın hücre yapılanması hedefte
pkk,terör operasyonu,şanlıurfa,mit

Şanlıurfa merkezli 18 ilde MİT, Emniyet ve Başsavcılık koordinesinde "Uyuyan Hücre" adıyla terör operasyonu başlatıldı. PKK'nın hücre yapılanması hedef alınırken, şu ana dek 90'a yakın şüpheli gözaltında.

Türkiye'nin terörle mücadele kornusundaki kararları adımlarına bir yenisi eklendi. Ankara'daki hain bombalı terör saldırısı girişiminden 2 gün sonra terör örgütü PKK'ya yönelik dev bir oparasyon daha başlatıldı.   

Şanlıurfa merkezli olarak 18 ilde terör örgütü PKK'nın hücre yapılanmasına yönelik "Uyuyan Hücre" operasyonu; MİT, Emniyet ve Başsavcılık koordinesinde hayata geçirildi. İlk gelen bilgilere göre operasyon kapsamında şu ana dek 90'a yakın şüpheli gözaltına alındı.

ULUSLARARASI OPERASYON

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgilere göre,  Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), örgütün istihbarat yapılanmasının Türkiye ayağının tespiti ve çökertilmesine yönelik yaklaşık 10 ay boyunca Kuzey Irak, Suriye ve Türkiye'de titiz bir çalışma yürüttü.

Saha ajanlarının örgütün istihbarat yapılarına sızması neticesinde örgüte çalıştığı tespit edilen şahıslar yakın takibe alındı ve eş zamanlı operasyon başlatılması amacıyla Emniyet birimleri ile yakın koordineler gerçekleştirildi. Tüm hazırlıkların tamamlanması akabinde operasyon için düğmeye basıldı.

Şanlıurfa merkezli 18 ilde (Şanlıurfa, İstanbul, Antalya, Adana, Bursa, Diyarbakır, Gaziantep, Mardin, Mersin, Denizli, Konya, Kayseri, Batman, Isparta, Balıkesir, Şırnak, Kocaeli ve Amasya) eş zamanlı olarak operasyon başlatıldı.

YEREL SEÇİMLER ÖNCESİ ÇÖKERTME HEDEFİ

Operasyon kapsamında 90’a yakın kişi gözaltına alındığı ifade edilmekte.  Operasyonun taktik düzeyden ziyade, Suriye’deki örgütün istihbarat yapılanmasının Türkiye’de uyuyan hücre şeklinde faaliyet yürüten ağının yaklaşan Yerel Seçimler öncesinde çökertilmesi gibi “Stratejik” bir anlamı mevcut.

 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...