Tgrt Haber

Türkiye 2024'e coşkuyla 'merhaba' dedi: Hoş geldin yeni yıl...

31 Aralık 2023 23:59 - Güncelleme : 01 Ocak 2024 00:08
,,türkiye

Türkiye yeni yıla girdi. Yurt genelinde 2024 coşkusu yaşandı. 81 ilde vatandaşlar çeşitli etkinliklerle 2023'ü uğurladı. Ekipler ise sahada denetim yaparak, olumsuz durumlara karşı göz açtırmadı. İstanbul ve diğer büyük şehirler başta olmak üzere binlerce polis ve asker havada, karada ve denizde vatandaşların güvenliği için görev aldı. İşte Türkiye geneli izlenimler...

Dünya'da yeni yıl coşkusu yaşandı. Yeni yıla giren ilk ülke Yeni Zelanda oldu. Okyanusya ülkesi 2024'ü görkemli bir şekilde karşıladı. Yeni Zelanda'nın ardından 2 saat sonra Avustralya da 2024'e merhaba dedi. Japonya, Güney Kore, Hong Kong, Tayvan, Endonezya ve Tayland da yeni yıla girdi. Coşkunun yaşandığı ülkelerden biri olan Türkiye'de ise 81 il genelinde çeşitli etkinlikler düzenlendi.

VALİ GÜL: TÜM TEDBİRLER ALINDI

İstanbul Valisi Davut Gül, yılbaşı tedbirleri kapsamında 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde denetim yapan polis ekiplerini ziyaret etti.
İstanbul Valisi Davut Gül, yılbaşında 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde denetim yapan polis ekiplerini ziyaret etti. Vali Gül’e İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Yusuf Kenan Topçu, Sahil Güvenlik Marmara ve Boğazlar Bölge Komutanı Tuğamiral Tayfun Paşaoğlu ve İl Emniyet Müdürü Zafer Aktaş da eşlik etti. Denetim noktasında durdurulan araçlardaki sürücü ve yolcuların yeni yılını kutlayan Vali Gül, tatlı ikramında da bulundu.

TEDAVİ GÖREN ÇOCUKLARI SEVİNDİRDİLER

Eskişehirli hayırsever gönüllüler, yılbaşı öncesinde hastanelerde tedavi gören çocukları ziyaret ederek çeşitli etkinlikler düzenledi ve sürpriz hediyeler dağıttı. Bir Tebessüm Bir Mutluluk Yardım Gönüllüleri grubu yöneticileri Mesut Çavındar ve Mehmet Eryılmaz öncülüğünde geleneksel yılbaşı hastane etkinlikleri gerçekleştirildi.

ATV'li polisler yıl başı gecesi görev aldı.

ATV’Lİ POLİSLER YILBAŞINDA İŞ BAŞINDA

İzmir’de yılbaşında binlerce polis görev alırken, Konak ilçesindeki ATV’li polisler de denetim yaptı. İzmir Valiliği koordinesinde kolluk kuvvetleri, vatandaşların huzurunu ve güvenliğini sağlamak için yılbaşı gecesi sahada çalışmalarını yürütüyor. Kentte 781 noktada 8 bin 113 emniyet personeli uygulama ve denetimlerini aralıksız sürdürecek.

KULAKLARIN PASINI SİLDİ

Eskişehir’de yılbaşı kutlamaları devam ediyor. Yeni yıla dışarıda eğlenerek girmek isteyen vatandaşlar kent merkezinde yoğun kalabalık oluştururken, sokak müzisyenleri söyledikleri şarkılarla dinleyenlerin içini ısıttı. Eskişehirli vatandaşların müziğe olan ilgisini bildiklerini dile getiren müzisyenler, plansız bir şekilde farklı gruplarla birleştiklerini ve dinleyenlere güzel anlar yaşattıklarını söyledi. Gördükleri ilgiden memnun olduklarını belirten müzisyenler, yeni yılda bol müzik ve eğlence dileklerinde bulundu.

Sokak müzisyenleri de gecenin ilgi çekenleri arasında yer aldı.

SAĞLIK ÇALIŞANLARI YENİ YILA GÖREVLERİNİN BAŞINDA GİRDİ

Depremin merkez üssü Kahramanmaraş’ta, sağlık çalışanları yeni yılın ilk gecesinde de mesailerine devam etti. Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremler sonrası bölgenin en donanımlı sağlık kuruluşlarından biri olan Özel Sular Akademi Hastanesi, vatandaşlara hizmet vermeye devam ediyor.

Sağlıkçılar yeni yıla iş başında girdi.

Hastanenin acil servis bölümünde görev yapan fedakar sağlık çalışanları yeni yıla görevleri başında giriyor. Hastanenin acil hekimi Dr. Selahaddin Can, “2023 depremlerini yaşamış şehrin insanları olarak bütün acılarımızı kalbimize gömdük. Şehit olan bütün insanlarımıza Allah’tan rahmet diliyoruz. Ama hayat devam ediyor kalan sağlarımıza daha iyi hizmet verebilmek için 24 saat 7 gün hizmet veriyoruz. Hastane olarak halkımızın hizmetindeyiz. 2024 yılının tüm halkımıza mutluluk barış getirmesini diliyorum” diye konuştu.

Acil hekim Dr. Ali Kanoğlu, “Zor bir yıl geçirdik. Özellikle Kahramanmaraş için travma yılı oldu. Şehir merkezinde iki hastanemiz vardı ve onlar yıkıldı bizim yükümüz biraz daha ağırlaştı. Burada hizmetlerimize kesintisiz devam ediyoruz. Hastanemiz hafif hasar olması nedeniyle deprem dönemi hastanemizi açık tuttuk. Önümüzdeki yıl yaraların sarıldığı ve milletimizin evlerine döndüğü yıl olur” dedi.

ADIYAMANLI DEPREMZEDELER YENİ YILA KONTEYNERLERDE GİRİYOR

Adıyaman’da depremzedeler, yüreklerindeki acıyla 2024 yılına konteynerlerde girecek. Depremzedeler, 2024 yılının huzur dolu, felaketsiz bir yıl olması temennisinde bulundular. 6 Şubat'taki iki büyük depremde ağır hasar alan Adıyaman’da binlerce bina yıkılmış ve binlerce kişi hayatını kaybetmişti. Depremden dolayı yine binlerce vatandaş yaralı bir şekilde enkaz altından çıkarılmıştı. Depremde iki torun ve iki çocuklarını kaybeden Hayriye ve Abuzer Akın çifti de on binlerce depremzede gibi 2024’e konteyner kentte giriyor.

HAKKARİLİLER YENİ YIL AKŞAMINI DIŞARIDA GEÇİRDİ

Hakkari’de meydana gelen peş peşe depremlerin ardından vatandaşlar kendilerini dışarı atarak, ateş yakıp beklemeye başladı. Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde saat 19.37'de 4.4, saat 20.06'da da 4,5 büyüklüğünde olmak üzere peş peşe iki deprem meydana geldi. Deprem Hakkari'nin yanı sıra Van'da da hissedildi. Deprem Hakkari merkezde kısa süreli korkuya neden oldu. Hakkari’de bazı vatandaşlar akaryakıt istasyonlarında yakıt kuyruğuna girerken, Hakkari’nin Dağgöl ve Berçelan mahalleleri ile birçok mahallede ise kendilerini sokağa atan bazı vatandaşlar dışarıda ateş yakarak ısınmaya çalışıyorlar.

Hakkari'de vatandaşlar geceyi  dışarda geçirdi. Yıl başı gecesi çocuklar için kabusa döndü.

ATLI POLİSLER İSTİKLAL CADDESİ'NDE DEVRİYEDE

İstanbul Taksim'de yılbaşında devriye gezen atlı polisler, İstiklal Caddesi'nde devriye atarken turistlerden ve vatandaşlardan büyük ilgi gördü. Yeni yıla Beyoğlu Taksim ve İstiklal Caddesi’nde girmek isteyen birçok vatandaş bölgeye akın etti. Yerli ve yabancı turistlerin akın ettiği Taksimde yoğunluk oluştu. İstiklal Caddesi'nde devriye atan atlı polisler ise turistlerden ve vatandaşlardan büyük ilgi gördü. Turistler ve vatandaşlar tarafından fotoğrafları çekilen atlı polislere Köpek Eğitim Merkezi (KEM) Büro Amirliği ekipleri ve Özel Harekat polisleri eşlik etti.

JANDARMADAN YENİ YIL NÖBETİ

Aydın'da yenil yıl nöbetine devam eden jandarma ekipleri, yılbaşında 206 ekip ve 804 personelle görev yapacak. Aydın’da vatandaşın yeni yıla huzur ve güvenli bir ortamda girmesi, genel güvenliğin sağlanması hedefiyle tedbirler alındı.

YILBAŞI GECESİ ENKAZ ALANLARINDA SESSİZLİK

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat tarihinde meydana gelen depremler sonrası bin 400 kişinin hayatını kaybettiği Ebrar Sitesi çevresindeki enkaz alanında yılbaşı gecesi sessizlik hakim oldu.

 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...