Tgrt Haber

Yurttan bayram manzaraları... Camiler doldu taştı

Editör: Bengül Büyükhan / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
10 Nisan 2024 07:46 - Güncelleme : 10 Nisan 2024 09:39
Yurttan bayram manzaraları... Camiler doldu taştı

On bir ayın sultanı Ramazan ayının sona ermesinin ardından yurdun dört bir yanından vatandaşlar camilerde bir araya gelerek ilk bayram namazını kıldı.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hazırlanan namaz vakitleri tablosunda ilk namazın kılındığı Iğdır’da sabah saatlerinde vatandaşlar camilere akın etti. Bir araya gelen vatandaşlar imam eşliğinde yılın ilk bayram namazı saat 06.04’te kıldı.

Namaz sonrası İsrail'in ağır saldırıları altında binlerce kişinin can verdiği Gazze için de dualar edildi. Namaz ve dua sonrası vatandaşlar bayramlaşarak camiden ayrıldı.Türkiye’de ilk bayram namazı Iğdır’da kılındı - 1. Resim

DEPREMZEDE VATANDAŞLAR KONTEYNER CAMİDE BAYRAM NAMAZLARINI KILDILAR

Kahramanmaraş merkezli depremlerde Hatay’da 25 bin insan vefat etmiş, binlerce konut yerle bir olmuştu. Asrın felaketinin üzerinden geçen 14 ay geçmesine rağmen depremin etkisi Hatay’da hissedilmeye devam ediyor.

Türkiye'den bayram manzaraları... Camiler doldu taştı - 2. Resim

Depremin vurduğu Hatay’da afetzede vatandaşlar, bayram namazlarını konteyner camide kıldı.

Depremzede vatandaşlar, sabahın erken saatlerinden itibaren konteyner camileri doldurmaya başladı. Antakya ilçesi Aladdin Mahallesi’nde bulunan konteyner camide de cemaat caminin dışına taştı. 

Türkiye’de ilk bayram namazı Iğdır’da kılındı - 3. Resim

AYASOFYA CAMİİ'NDE BAYRAM NAMAZI

İstanbul'da bayram coşkusu yaşanırken, bayram namazı için binlerce vatandaş Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'ne akın etti.
11 ayın sultanı Ramazan ayının bitmesinin ardından tüm Türkiye'de olduğu gibi İstanbul'da da bayram hareketliliği yaşanıyor.

Çok sayıda vatandaş bayram namazı için de sabahın erken saatlerinden itibaren Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'ne akın etti. Namazdan önce caminin içi dolarken, içeriye giremeyen vatandaşlar avluda bayram namazını eda etti.

Yurttan bayram manzaraları... Camiler doldu taştı - 4. Resim

DİYARBAKIR'DA VATANDAŞLAR ULU CAMİ'YE AKIN ETTİ

Merkez Sur ilçesindeki İslam aleminin 5. Harem-i Şerif’i olarak kabul edilen Diyarbakır Ulu Cami’de yüzlerce vatandaş, Ramazan Bayramı için saf tuttu. Bayram namazını kılacak vatandaşlar, sabahın erken saatlerinden itibaren Ulu Camii’ne gelmeye başladı.

Cami namaz vaktinden önce dolarken, içeride yer bulamayanlar seccadeleriyle caminin avlusunda saf tuttu. Namazdan sonra okunan hutbe ve duaların ardından cami cemaati, saf halinde sıralanıp bir biriyle bayramlaştı.

Türkiye’de ilk bayram namazı Iğdır’da kılındı - 2. Resim

ELAZIĞ'DA CAMİLER DOLDU TAŞTI

Elazığ’da vatandaşlar bayram namazı için sabahın erken saatlerinde İzzetpaşa Cami başta olmak üzere tüm camileri doldurdu. İl Müftüsü İrfan Üstündağ’ın vaazının ardından saf tutan vatandaşlar bayram namazı kıldı.

Türkiye'den bayram manzaraları... Camiler doldu taştı - 4. Resim Namaz sonrası tekbirlerle minbere çıkan cami imamları bayramın anlam ve önemini anlatan hutbe verdi. Daha sonra İzzetpaşa Camisi'nde İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Aktaş, Vali Dr. Ömer Toraman, Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İdris Alan vatandaşlarla bayramlaştı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...