Tgrt Haber

Valilik gereğini yaptı! Mağdur depremzedeye 400 bin lira değerinde yardım eli

Editör: Coşkun Alperen Yıldırım / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
21 Ekim 2023 10:45 - Güncelleme : 21 Ekim 2023 12:04
Hatay,Deprem,

Asrın felaketinde evi ağır hasar aldığı için yıkılan Edip Bağcı, yıkılan evlerinin yerine yenisini yaptırmak istedi. İnşaata başlamak için evine gittiğinde ise hafriyat kamyonlarının bırakmış olduğu moloz yığınıyla karşılaştı. Ailenin yardımına Hatay Valiliği koştu.

Kahramanmaraş'ta 6 Şubat'ta meydana gelen 7.7 ve 7.6'lık depremler sonucunda Hatay adeta tuz buz oldu. Anadolu Ajansı verilerine göre asrın felaketinde Hatay'da tam 13 bin 517 bina yıkıldı. Yıkılan binaların yanı sıra 67 bin 346 binada ise ağır hasar meydana geldi. 

Depremin ardından binası ağır hasar alan ya da yıkılan vatandaşlar yeni çatılarını kurmak için yerinde dönüşüme yoğun ilgi göstermeye başladı. Defne ilçesi Çardaklı Mahallesi'nde yaşayan Edip Bağcı ve ailesi de onlardan biriydi. Bağcı ailesi depremde ağır hasar alan ve yıkılan evlerinin yerine yeni yuvalarını kurmak için harekete geçti.

GERİYE MOLOZ YIĞINI KALMIŞTI

Yıkılan evlerinin yerine yenisini yapmak isteyen Bağcı ailesi, inşaata başlamak için bölgeye gittiklerinde hiç beklemedikleri bir manzarayla karşılaştılar. Yıkılan evden geriye yalnızca temel, bodrum kat ve moloz yığını kalmıştı. 

Valilik gereğini yaptı! Mağdur depremzedeye 400 bin lira değerinde yardım eli

Bağcı ailesi bir anda mağdur durumuna düştü. Edip Bağcı'nın yeni yuvalarını inşa edebilmesi için moloz yığınının ortadan kalkması gerekiyordu. Ne yapacağını bilemeyen Bağcı, soluğu Hatay Valiliği'nde aldı.  

İMDADINA VALİLİK YETİŞTİ

Durumu Hatay Valiliği'ne anlatan Edip Bağcı'ya valilikten yardım eli uzatıldı. İnşaat alanında yer alan molozlar hafriyat firması tarafından kaldırıldı. Valiliğin hamlesiyle birlikte Bağcı ailesinin yeni yuvalarını kurmak için önlerinde hiçbir engel kalmadı.

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Edip Bağcı, "İnşaat şirketi, molozları bırakıp demirleri alarak bırakıp gitmişti. Sağ olsunlar Valiliğimiz sesimizi duyarak gerekenin yapılması için talimat verdi. Molozları kaldırma işlemi devam ediyor." ifadelerini kullandı.

Valilik gereğini yaptı! Mağdur depremzedeye 400 bin lira değerinde yardım eli

"400 BİN LİRALIK ENGEL KALKTI"

Yıkılan evlerinin yerine yerinde dönüşüm projesi ile yenisini inşa edecek olan Edip Bağcı, "Yerinde dönüşüm projesinden onay alarak aynı yerde tekrar kendi evimizi yapacağız. Burada yaşamaya ve yerleşmeye devam edeceğiz. Önümüzdeki 400 bin liralık engel kalktı. Yerinde dönüşüm projesiyle yeni evimizi yapacağız” şeklinde konuştu.

Depremzede aile önümüzdeki günlerde yeni binalarının inşaatına başlayacak. 

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...