Tgrt Haber

Depremde 11 yakınını kaybeden Uğur Aslan, o anları gözyaşları içinde anlattı!

Editör: Burcunur Yılmaz / Kaynak: TGRT Haber
27 Mart 2023 12:51 - Güncelleme : 27 Mart 2023 13:28
Depremde 11 yakınını kaybeden Uğur Aslan, o anları gözyaşları içinde anlattı!
magazin,uğur aslan,deprem

Büyük Kahramanmaraş depreminde en çok etkilenen illerden Hatay'da yaşayan 11 akrabasını kaybeden oyuncu ve şarkıcı Uğur Aslan, katıldığı programda gözyaşlarına boğuldu. Aslan, "Yeğenimin enkazın altında gelinliğine sarılırken çıkarıldığını anlatayım mı? Zaten her şeyimizi paramparça ettiniz" dedi.

6 Şubat'ta Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7.7 ve 7.6’lık depremler 11 ilimizde büyük yıkımlara neden oldu. Binlerce binanın yıkıldığı deprem felaketinde 50 binden fazla vatandaş hayatını kaybederken binlerce insan da evsiz kaldı. Hatay'da yaşayan abisi, yengesi ve yeğenleri dahil 11 akrabasını kaybeden Uğur Aslan ise yaşadığı kötü günleri anlatırken gözyaşlarını tutamadı.

"İYİLEŞMEK İÇİN SÜREKLİ BİRİLERİNE DOKUNMAYA ÇALIŞIYORUM"

Şarkılar Bizi Söyler programına konuk olan Uğur Aslan, deprem felaketiyle ilgili konuşurken gözyaşlarına hakim olamadı. Konuşmakta zorlanan oyuncu,"11 aile üyemi kaybettim. İnsan böyle bir garabetin içinde felaketten teselli bulmayı öğreniyor. Tarif edilebilir bir şey değil. Bu durumu savaş gibi görüyorum. Sürekli deprem bölgesindeyim. İyileşmek için sürekli birilerine dokunmaya çalışıyorum. Depremi yeğenimin 'amca ne olur yardım et, enkazdan çıkamıyorum" demesiyle öğrendim. Bir süre sonra yeğenim çıktı. 2. günün akşamında diğer yeğenimle yola çıktık. Onun abisi enkazda benim abim enkazda. Böyle acayip bir hikaye. 15 milyon insanımız etkilendi. Çok zormuş" ifadelerini kullandı.

Depremde 11 yakınını kaybeden Uğur Aslan, o anları gözyaşları içinde anlattı!

“DEMEK Kİ İNSANLARIN VİCDANLARI SATILIKMIŞ”

Sosyal medyada deprem bölgeleriyle ilgili yapılan bazı paylaşımlara tepki gösteren Aslan, sözlerine şöyle devam etti: "Çok ciddi bir sınav veriyorsunuz. Bir başkasına ne kadar katkı sağladığınızla ölçülüyorsunuz. Bu süreçte biraz sükûnet ve merhametinize bakın. Orada insanlar neler yaşıyor. Geçen sene evlendirdiğim yeğenimin gelinliğine sarılarak çıkarıldığını anlatayım mı burada? Bir cümle kurarken lütfen dikkat edin ya. Zaten paramparça ettiniz her şeyimizi. Yardım etmek istemeyebilirsin. Yasal olarak bir işlem yapsınlar. Yardım çığlığa eden adamla alay edemezsin. Acılarımız bu kadar basit değil. Sabah ev kirası için 7.500 TL'ye anlaştığım adam bana öğlen '8.500 TL'ye çıkardım' demesin. Demek ki insanların vicdanları satılıkmış." Uğur Aslan, Hüsnü Şenlendirici'nin klarnet çaldığı anlarda ise hüngür hüngür ağladı.

Depremde 11 yakınını kaybeden Uğur Aslan, o anları gözyaşları içinde anlattı!

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...