Tgrt Haber

Elektrikli Lamborghini için beklenen paylaşım geldi

15 Ağustos 2023 14:42 - Güncelleme : 15 Ağustos 2023 14:42
Konsept görsel
lamborghini,elektrikli araba,lüks otomobil

Lamborghini resmi X (Twitter) hesabından yaptığı paylaşımla yeni aracını 18 Ağustos'ta tanıtacağını duyurdu. Araç şu anda gizemini korusa da, şirketin ilk yüzde 100 elektrikli modeli olabileceği tahmin ediliyor.

Konsept görsel

Geçen hafta ilk yüzde 100 elektrikli otomobil konseptini Monterey Car Week etkinliğinde tanıtacağını açıklayan Lamborghini beklentileri şimdiden artırmış durumda. İtalyan süper otomobil üreticisi, X hesabından yaptığı paylaşımla merakla beklenen modele bir ön bakış atmamızı sağladı.

"Yeni ve gerçekten heyecan verici bir şey tanıtılmak üzere.​" ifadelerine yer verilen paylaşımda, tanıtımın 18 Ağustos'ta yapılacağı bilgisi aktarıldı. Şirket ne tür bir otomobil tanıtacağını açıklamadı fakat Car Week etkinliği 18 Ağustos'ta başlayacağından, söz konusu paylaşımın elektrikli Lamborghini'ye işaret ettiği düşünülüyor.

https://twitter.com/Lamborghini/status/1691117477479030785

Lamborghini daha önce, 2028 yılında çıkması planlanan elektrikli 2+2 GT modelini doğrulamıştı. CEO Stephan Winkelmann'a göre şirketin yüzde 100 elektrikli ilk modeli günlük kullanım için son derece ideal bir model olacak.

Fakat üretiminde birtakım değişiklikler olması bekleniyor. Motor1 Türkiye'nin haberine göre, Volkswagen Grubu ile bazı bileşenler paylaşacak ve muhtemelen Bentley ve Porsche gibi diğer grup içi markalar için bir EV platformu haline gelecek.

İÇTEN YANMALI MOTORDAN VAZGEÇMEYECEKLER

Elektrikli Lamborghini modelinin, şirketin içten yanmalı motorlardan vazgeçişinin bir parçası olmadığını ekleyelim. Daha önce Stephan Winkelmann elektrikli otomobillere tam geçiş konusunda acele etmeyeceklerini, içten yanmalı motorları ne zaman bıracaklarına karar vermekte zorlandıklarını söylemişti.

Avrupa Parlamentosu'nun 2035 yılına kadar içten yanmalı motorlu araç üretimini yasaklamaya karar verdiğini hatırlatan Winkelmann, "Bizim gibi küçük otomobil şirketlerinin ise fazladan bir senesi daha var. Bu yüzden şu an karar vermemize gerek yok." ifadeleriyle elektrikliye tam geçiş için biraz daha bekleyeceklerini duyurmuştu.

Kaynak: Motor1

Derleyen: TGRT Haber / Ömer Faruk Doğan

Kaynak: Motor1
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...