Tgrt Haber

Sadece 12 kişi sahip olabilecek: Yeni pist canavarı tanıtıldı

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: Car And Driver
09 Ağustos 2023 11:55 - Güncelleme : 09 Ağustos 2023 11:55
Sadece 12 kişi sahip olabilecek: Yeni pist canavarı tanıtıldı
hennessey venom f5,hennessey venom f5 revolution roadster,henney,

Hiper arabalarıyla tanınmış ABD merkezli Hennessey firması, Venom F5 Revolution Roadster modelini tanıttı. Sadece 12 adet üretilen araç, 1817 beygir güç üretebiliyor ve 500 kilometre hıza ulaşabiliyor.

2020 yılında ilk olarak karşımıza çıkan Hennessey Venom F5, 1817 beygir gücündeki devasa motoru ve 500 kilometre hız kapasitesiyle otomobil dünyasına adeta bir fırtına gibi girmişti.

Ardından Venom F5 Roadster ve daha da hafif, piste odaklanmış Revolution modeli ile dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Şimdi ise Hennessey, seriyi bir adım öteye taşıyarak Venom F5 Revolution Roadster'ı tanıttı.

Revolution Roadster, Venom F5'in üstü açılır bir versiyonu olarak karşımıza çıkıyor. Tavan çatısının çıkarılması bazen yapısal sertliği azaltan bir adım olarak kabul edilse de, Hennessey mühendisleri karbon fiber monokok yapısı ve gövdesi sayesinde bu durumun üstesinden gelmeyi başardı. Bu sayede otomobilin sertlik ve sağlamlık özellikleri korunmuş oldu.

MOTORU ÖNCEKİ MODEL İLE AYNI

Revolution Roadster'ın karbon fiber kompozit panelden oluşan çatısı, hızlıca sökülebilen cıvataları ve mandalları ile kolaylıkla çıkarılabiliyor. Çatıda elektrikli sistemi bulunmuyor. Ayrıca, panelin içi Alcantara ile kaplandığını da belirtmek gerek.

Sadece 12 kişi sahip olabilecek: Yeni pist canavarı tanıtıldı

Otomobilin gücünü sağlayan unsur ise hala aynı; diğer Venom F5 modellerinde de bulunan çift turbolu 6.6 litrelik V-8 motor. Bu motor, 1817 beygir güç ve 1.167 Nm tork üretebiliyor. Söylenene göre Hennessey, Revolution Roadster ile birlikte daha fazla güç yerine, aerodinamik iyileştirmeler yapmaya odaklandı.

Sadece 12 kişi sahip olabilecek: Yeni pist canavarı tanıtıldı

100 km/saniye hıza 2,6 saniyede çıkabilen Hennessey Venom F5 Revolution Roadster'ın fiyatı ise oldukça yüksek bir seviyede. 3 milyon dolarlık bir fiyat etiketiyle dikkat çeken araçtan yalnızca 12 adet üretilecek. Fakat yapılan açıklamaya göre tamamı şimdiden satılmış durumda. Bir tanesine de NBA efsanesi Michael Jordan sahip oldu.

Kaynak: Car And Driver

Derleme: TGRT Haber / Ömer Faruk Doğan

Kaynak: Car And Driver
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...