Tgrt Haber

Son dakika! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Deprem Hazırlık Toplantısı'nda konuştu: Afet Yönetimi Politikaları Kurulu kuracağız

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
03 Mart 2023 21:26 - Güncelleme : 03 Mart 2023 23:10
Son dakika! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Deprem Hazırlık Toplantısı'nda konuştu: Afet Yönetimi Politikaları Kurulu kuracağız
,,erdoğan,deprem

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'daki 'Deprem Hazırlık Toplantısı'nda, afet gerçeğine her zaman hazırlıklı olması gerektiğinin mesajını verdi. Türkiye'yi afetlere karşı en hazırlıklı ülke konumuna getireceğini söyleyen Erdoğan, "Afet Yönetimi Politikaları Kurulu kuracağız" dedi. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Ulusal Risk Kalkanı Toplantısı'nın kapanışında konuştu. Bakanlar Soylu ve Kurum'un bilgilendirmeleri sonrasında açıklama yapan Erdoğan, "Türkiye'yi dünyanın afetlere karşı en hazırlıklı ülke haline getirmekte kararlıyız" mesajını verdi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kahramanmaraş depreminin gerçekleştiği tarih olan 6 Şubat'ı yeni bir miladın başlangıcı haline getireceklerini ifade etti. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

"Tarihimizin en ağır can kayıplarından ve yıkımlarından biri olan 6 Şubat depremlerini afetler konusunda yeni bir miladın başlangıcı haline getireceğiz. Türkiye'yi, dünyanın afetlere karşı en hazırlıklı ve afetler sonrasında en hızlı ve etkili tepki verebilen ülkesi haline getirmekte kararlıyız."

TOKİ projelerine ve yatay mimariye önem verdiklerini söyleyen Erdoğan, "Depremden alnının akıyla çıkan TOKİ projelerimizle dalga geçenlerin olduğunu da biliyoruz. İnşallah bundan sonra daha süratli ve pratik hareket etmemiz hususunda kimsenin şüphesinin kalmadığına inanıyorum. Türkiye'nin afet meselesini bir bütün olarak görme ve sonuçlarını bütünüyle mücadele etme sürecine ulaştık" dedi. 

"GEREKLİ ADIMLARI ATACAĞIZ"

"Depremi yangından, seli heyelandan, terörü sığınmacı krizinden ayrı görmemiz mümkün değildir. Deprem sahasındaki ve koordinasyon sürecindeki pratiklerimizi ve her alandaki uzmanlarımızın birikimleriyle harmanlayarak gerekli adımları atacağız. 

Cumhurbaşkanlığı bünyesindeki 9 adet olan Politikalar Kurulu'na 10'uncu olarak Afet Kurulu'nu ekleyeceğiz. Afetleri yakından takip etme ve çalışmalara direkt müdahil olacağız. Afet yönetiminde yeni paradigma adımını attık."

"YENİ BİR DÖNEME GİRİYORUZ"

"Artık yeni bir döneme giriyoruz. 11 ilde başımıza gelen bu deprem felaketinden sonra 81 ilde atacağımız planlama ve yeni projelendirme ile şehirler ve köy evlerinin hepsi ele alınmak üzere elimizi atalım." 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...