Tgrt Haber

AK Parti'de 30 Ocak hazırlığı:  Beyanname her kesimi kapsayacak

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: Türkiye gazetesi
21 Ocak 2024 06:40 - Güncelleme : 21 Ocak 2024 08:07
ak parti,yerel seçim,kentsel dönüşüm

AK Parti yönetimi  30 Ocak’ta duyuracağı yerel seçim beyannamesinde devrim niteliğinde kararlara imza atıyor. Vatandaşın refahının ön plana alındığı çalışma her kesimden vatandaşı kapsayan destekler içeriyor. Bunlardan en dikkat çekeni hen mahalleye kreş kurma planı!

31 Mart'taki yerel seçimler öncesi 74 ilin belediye başkan adayını açımklayan AK Parti'de seçim beyannamesi heyecanı yaşanıyor. 30 Ocak’ta kamuoyuna duyurulacak beyannamenin önem önemli ayağını depreme karşı alınacak tedbirler oluşturuyor.

KENTSEL DÖNÜŞÜMDE YENİ MODEL

Türkiye gazetesinin haberine göre beyanname, ‘Türkiye Yüzyılı Şehirleri İçin Gerçek Belediyecilik’ adı altında hazırlanıyor ve yerel yönetimlerin beş yıllık yol haritası niteliğinde. Partinin "Seçim Strateji Kurulu"nun uzun zamandır üzerinde çalıştığı beyannamede ayrım gözetmeksizin her kesime yönelik atılacak adımlara yer veriliyor. Bu doğrultuda yeni kentsel dönüşüm proje modelleri dikkatt çekiyor.

DÖNÜŞÜM YOKSA DA ÇÖZÜM VAR

Yerinde dönüşümün mümkün olmadığı ve evinin bulunduğu yerden başka bir yere gitmek zorunda kalacak vatandaşlara, farklı destekler verilecek. ‘Yerinde yeni yaşam’ başlığı altındaki yerinde dönüşüm projeleri için de devlet destekli yeni modeller açıklanacak.

AK Parti'de 30 Ocak hazırlığı:  Beyanname her kesimi kapsayacak

GENÇLERE VE KADINLARA DESTEK

Büyükşehirlerdeki hayat şartlarının iyileştirilmesi dâhilinde kadınlar, gençler ve dar gelirliler için yeni destekler gündeme gelecek. Girişimci gençlerin desteklenmesi, kadınların iş hayatına katılımının artırılması başta olmak üzere, mahallî yönetimler eliyle atılacak adımlar da beyannamenin önemli başlıklarından birini oluşturacak.
Beyannamede, her mahalleye bir kreşin yapılması gibi sosyal projelerin yanı sıra büyükşehirlerdeki trafik probleminin çözümüyle ilgili ulaşım projeleri de bulunacak.

BAŞIBOŞ KÖPEK SORUNU ÇÖZÜLECEK

Başıboş köpeklerle ilgili problemin çözümüne yönelik atılacak adımlar ise ‘Sokak Hayvanları Habitatının Yeniden Düzenlenmesi’ başlığı altında sıralanacak. Bu konuda çıkarılacak yeni kanunda yer alacak düzenlemelere yer verilecek.

AK Parti'de 30 Ocak hazırlığı:  Beyanname her kesimi kapsayacak

BÜYÜKŞEHİRDE YAŞAYANLARA MADDİ DESTEK PLANI

AK Parti’nin seçim beyannamesindeki bir başlığı ise büyükşehirlerde yaşamanın maliyetinin düşürülmesi konusunda mahallî yönetimlerin nasıl bir inisiyatif alacağına yönelik öneriler oluşturacak. Yapılacak değerlendirmelerden sonra yerel seçim beyannamesinde bu konuya yer verilip verilmeyeceği karara bağlanacak. AK Parti yönetimi bu konuda uzun zamandır farklı formüller üzerinde çalışıyordu.

14 Mayıs seçimleri için açıklanan beyannamede de kamu çalışanlarının sosyoekonomik şartlarının iyileştirilmesine yönelik çalışmalar yapılacağı ve bu konuda bölgesel geçim endekslerinin dikkate alınacağı belirtilmişti.

BÜYÜKŞEHİR TAZMİNATI ÇALIŞMASI!

Bu doğrultuda AK Parti yönetimi, belediyeler eliyle bu konuda bir adım atılmasının mümkün olup olmadığı üzerinde görüşleri alıyor. Bölgesel geçim endeksine göre büyükşehirlerdeki kamu çalışanlarına diğer şehirlerden farklı olarak kira desteği, ulaşım yardımı veya büyükşehir tazminatı verilmesi gibi başlıkların gündeme gelmesi bekleniyor.

Kaynak: Türkiye gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...