Tgrt Haber

AK Parti'de peş peşe istifalar! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'değişim' talebi hız kazandı 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
22 May 2024 19:48 - Güncelleme : 22 May 2024 19:48
AK Parti'de peş peşe istifalar! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'değişim' talebi hız kazandı 

AK Parti Rize İl Başkanı Hikmet Ayar, 31 Mart yerel seçimlerinde 'başarısız' olduklarını belirterek görevden ayrılmasının ardından bugün de bir istifa haber daha geldi. Adıyaman İl Başkanı Emrah Erkan Bulucu 'affını' isteyerek görevinden ayrıldığını duyurdu. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 31 Mart yerel seçimlerin ardından başlattığı 'değişim' karşılık bulmaya başladı. Dün akşam saatlerinde AK Parti'de Rize İl Başkanı Hikmet Ayar, yerel seçimlerde başarısız olduğunu itiraf ederek görevden ayrıldığını açıklamamıştı. Bugün ise bir istifa daha geldi. 

AK Parti Adıyaman İl Başkanı Emrah Erkan Bulucu, AK Parti Genel Merkezinden 'affını' istediğini açıklayarak görevden ayrıldığını duyurdu. 

"GÖREV İSTENMEZ, VERİLİR"

15 yıldır partinin çeşitli kademelerinde görev yaptığını belirten Emrah Erkan Bulucu, "Büyük bir onur ve şerefle yürüttüğüm Adıyaman İl Başkanlığı görevini bugün itibariyle sonlandırmış bulunmaktayım. Bizde görev istenmez verilir. Bugüne kadar teşkilatta hangi görevde bulunduysam, tüm bu görevleri bir dava şuuruyla Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a olan özel sevgi muhabbetimizle en iyisini yapma gayretinde olduk. İl Başkanlığı görevini üstelendiğim süreçte herkesin de malumu olduğu üzere Adıyaman'ımız 6. Şubat felaketinden çıkmıştı. Görev tevdi edildikten sonra sorumluğumuz ne derece önemli ve hassasiyet istediğinin farkındaydık. Bu süreci dinamik bir şekilde yürütmek ve teşkilatımızı yeniden ayağa kaldırmak için yoğun bir gayretle o mobilizasyonu çok kısa süre içerisinde sağlayarak teşkilat olarak 14 Mayıs seçimlerine hazır hale geldik." dedi. 

AK Parti'de peş peşe istifalar! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'değişim' talebi hız kazandı  - 1. Resim

DEPREMİ HATIRLATTI! 

Adıyaman merkez dahil olmak üzere Sincik, Samsat, Gerger ve Kâhta ilçelerinde seçimden zaferle ayrıldıklarını söyleyen Bulucu "Bu gururu hep birlikte yaşamanın bahtiyarlığını yaşadık. Yine 28 Mayıs’ta tekrarlanan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de, büyük bir zaferle çıkmanın onurunu yaşadık. Yukarıda belirttiğimiz gibi bu kısa zaman dilimi içerisinde çok dinamik bir süreci yaşadık. Bir yandan vatandaşlarımızın, depremzedelerimizin sorunlarının çözülmesi için gayret sarf ederken diğer yandan mahalli idareler seçimleri için hazırlıklarımızı noksansız bir şekilde tamamladık" diye konuştu. 

AK Parti'de peş peşe istifalar! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'değişim' talebi hız kazandı  - 2. Resim

Bulucu, sözlerini şu ifadelerle devam ettirdi:

"Adıyaman ilimiz genelinde özellikle ilçeler bazında büyük bir başarı söz konusu olsa da merkez ilçede hiç beklemediğimiz bir sonuçla karşı karşıya kalmamız bizleri derinden etkiledi. Milletimizin verdiği karar demokrasiye inanan bir hareket olarak başımızın tacıdır. Bundan sonraki sürecin daha sağlıklı yürütülebilmesi için Partimizin bir neferi olarak, Genel Merkezimizden şerefle yürüttüğüm il başkanlığı görevinden affımı istirham ettim. Elbette bu bizim için bir son değildir. Aksine bir başlangıçtır. Allah’ın izniyle bundan önce olduğu gibi bundan sonra da AK Davamız için ve Sayın Cumhurbaşkanımız için mesai mefhumu gözetmen davamıza sahip çıkacak ve her daim Dünya liderimizin yanında saf tutmaya devam edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle bugüne kadar dualarıyla bizlere desteklerini esirgemeyen kıymetli hemşehrilerimize sonsuz şükranlarımı sunuyorum." 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...