Tgrt Haber

'Altılı masa' toplantısından aday çıkmadı, muhalefet karıştı!

02 Mart 2023 22:00 - Güncelleme : 03 Mart 2023 00:10
'Altılı masa' toplantısından aday çıkmadı, muhalefet karıştı!
altılı masa,Cumhurbaşkanı adayı,CHP,

Bugün 'Cumhurbaşkanı adayı'nı belirlemek için 12'nci toplantısını gerçekleştiren altılı masa'dan yine isim çıkmadı. Kulislerde CHP ile birlikte 5 partinin Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığında uzlaştığı ancak Meral Akşener'in süre istediği ve durumu kurmaylarıyla görüşeceği iddia edildi. Toplantı sonrası altılı masada 'çatlak' sesler çıkarken diğer muhalefet partilerden de aday çıkarılmamasına tepki geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dün grup toplantısında seçim tarihi olarak 14 Mayıs'ı işaret etmesinin ardından gözler 6'lı masaya çevrildi. Bugün 12'nci kez bir araya gelen 6'lı masa toplantısında muhalefetin Cumhurbaşkanı adayını belirledi. Ancak isim için ise 6 Mart Pazartesi günü karar kılındı.

Toplantıda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığının konuşulduğu, İYİ Parti lideri Akşener'in ise bu duruma mesafeli yaklaştığı ve son durumu görüşmek için kurmayları ile toplantı yapacağı iddia edildi.

MUHALEFETTEN TEPKİ SESLERİ

Kulislerden gelen 'kriz' iddiaları ve Cumhurbaşkanı adayının açıklanmamasının ardından eleştiri okları altılı masaya çevrilirken Memleket Partisi lideri Muharrem İnce'den sert bir çıkış geldi. Toplantı sonrası sosyal medya hesabından paylaşım yapan İnce, "Bu iktidardan da, bu muhalefetten de kurtulacağız" ifadelerini kullandı.

https://twitter.com/MemleketimParti/status/1631365275307106305

ATATÜRK'ÜN SÖZÜYLE ATIF

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş ise yaşanan gelişmeler sonrası "Milletin bağımsızlığını yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır" yorumunda bulundu.

6'LI MASADAN DİKKAT ÇEKEN ÇIKIŞ

Masada Kılıçdaroğlu'nun isminin geçtiği ve Saadet, DEVA, Gelecek ve Demokrat Parti'nin desteğini aldığı iddia edilirken İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in 'kazanacak aday' için karşı çıktığı ileri sürüldü. Kulsilerde çıkan bu iddiaların ardından İYİ Partili isimlerden Ümit Dikbayır, Erhan Usta ve Yasin Öztürk'ten dikkat çeken çıkışlar geldi.

ERHAN USTA: İSİM ÜZERİNDE UZLAŞILMAMIŞ

İYİ Parti Grup Başkanvekili Erhan Usta ise 'aday isimde karar kılındı' iddialarına katıldığı bir canlı yayında, "İsimler konuşulmuş ama bir isim üstünde uzlaşılmamış diye düşünüyorum" diyerek cevap verdi.

'MİLLET 5'TEN BÜYÜKTÜR'

İYİ Parti Sakarya Mileltvekili Ümit Dikbayır, "Millet 5'ten büyüktür" paylaşımı yaptı. Ancak Dikbayır birkaç dakika sonra paylaşımını kaldırdı.

'Altılı masa' toplantısından aday çıkmadı, muhalefet karıştı!

İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk ise sosyal medya hesabından, "Apoletlerini sök dedik sana…" paylaşımı yaptı.

'Altılı masa' toplantısından aday çıkmadı, muhalefet karıştı!

İYİ Parti Genel İdare Kurulu Üyesi Şükrü Kuleyin, "Kimse merak etmesin; İYİ Parti kurumsal yapısı, Genel Başkanının liderliği ve feraseti doğrultusunda Milletin sesine kulak verecektir" dedi.

CHP'DEN DE PAYLAŞIMLAR GELDİ

Millet İttifakı’nın toplantısının ardından CHP Genel Başkan Başdanışmanı Deniz Demir, sosyal medya hesabından, "Başlıyoruz!" ifadelerini kullanarak bir video paylaştı. Demir, daha sonra paylaşımını sildi.

'Altılı masa' toplantısından aday çıkmadı, muhalefet karıştı!

'BESLE KARGAYI OYSUN GÖZÜNÜ'

CHP’li İBB Meclis üyesi Nadir Ataman ise "Besle kargayı oysun gözünü" paylaşımı yaptı. Ataman'ın paylaşımında CHP'nin 2018'de İYİ Parti'ye 15 milletvekili transferine göndermede bulunduğu ileri sürüldü.

'Altılı masa' toplantısından aday çıkmadı, muhalefet karıştı!

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...