Tgrt Haber

Son dakika! Bakan Akar’dan işgalci İsrail’in saldırılarına sert tepki: Şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
07 Nisan 2023 13:59 - Güncelleme : 07 Nisan 2023 14:27
Hulusi Akar,İsrail,Gazze,Son dakika

Son dakika haberi: Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, işgalci İsrail'in abluka altındaki Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarına sert tepki gösterdi. Akar, "İsrail’in bu saldırılarını şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz. İnsan haklarını ve evrensel değerleri hiçe sayan bu saldırgan tutum, bölgedeki gerilimi daha da artırmaktadır. İsrail yönetimi, bölgedeki kaosu daha da artırmaktan başka bir işe yaramayacak bu saldırıları derhal durdurmalıdır" dedi.

İşgalci İsrail ordusu kanlı saldırıları her Ramazan ayında olduğu gibi bu yıl da devam ediyor. İşgalci İsrail kuvvetleri, Mescid-i Aksa’ya gerçekleştirdiği baskınlarda Filistinlileri ters kelepçe ile gözaltına almıştı bölgedeki gerginliği tırmandırmıştı. En son İsrail ordusu, hain ve kanlı saldırılarına dün Gazze’ye düzenlediği hava saldırısı ile devam etti. Gazze Şeridi’nde vurulan birçok noktadan alevler ve dumanlar yükseldi. İsrail’in saldırıları tüm Müslüman alemini ayağa kaldırdı. Cumhurbaşkanı Erdoğan başta olmak üzere Türkiye'den birçok isim İsrail’in barbarca saldırıları sert bir dille kınadı. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar da hain ve kanlı saldırılara tepki gösteren isimlerden biri oldu.

Bakan Akar, İsrail'in abluka altındaki Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarına sert bir dille tepki gösterdi. İsrail’in saldırılarını şiddetle kınayıp ve lanetlediğini belirten Akar, insan haklarını ve evrensel değerleri hiçe sayan bu saldırgan tutum, bölgedeki gerilimi daha da arttırdığını söyledi. Akar, İsrail yönetimi, bölgedeki kaosu daha da artırmaktan başka bir işe yaramayacak bu saldırıları derhal durdurmalıdır" dedi.

"BU SALDIRILAR DERHAL DURDURULMALIDIR"

İsrail'in Müslüman dünyasından gelen yoğun tepkilere rağmen şiddetin dozunu iyice artırdığına dikkati çeken Akar, şunları söyledi:

"İsrail, dün gece Gazze Şeridi’ne orantısız güç kullanarak hedef gözetmeksizin saldırılar düzenlemiştir. İsrail’in bu saldırılarını şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz. İnsan haklarını ve evrensel değerleri hiçe sayan bu saldırgan tutum, bölgedeki gerilimi daha da artırmaktadır. Suni bahanelerle başlatılan bu saldırıların bölgesel barışa zarar vereceği açıktır. İsrail yönetimi, bölgedeki kaosu daha da artırmaktan başka bir işe yaramayacak bu saldırıları derhal durdurmalıdır.

"EGE VE AKDENİZ'İN DOSTLUK DENİZİ OLMASI SAMİMİ DİLEĞİMİZ"

6 Şubat depremlerinin etkilediği Hatay'a davetlisi olarak gelen Yunanistan Savunma Bakanı Nikolaos Panagiotopoulos ile gerçekleştirdiği ziyaret hatırlatılarak, Türkiye ve Yunanistan arasındaki ilişkilerin son durumuna ilişkin soru üzerine Akar, "Tabii ki mevcut olan bazı sorunlarımızı çözmek durumundayız. Bu sorunları Türkiye ve Yunanistan, iki medeni ülke olarak; iyi komşuluk ilişkileri, uluslararası hukuk çerçevesinde, müttefiklik ruhuna uygun olarak, barışçıl yol ve yöntemlerle, karşılıklı saygı ve diyalog içinde çözebileceğimizi ümit ediyoruz" cevabını verdi.

"DİYALOG KAPILARININ AÇIK OLMASI ÇOK ÖNEMLİ"

“Asrın felaketi” olarak depremlerin ardından ortaya çıkan olumlu ve yapıcı havanın devam etmesinin önemine vurgu yaparak, “Bu konudaki çalışmalarımız, görüşmelerimiz devam ediyor. Önümüzdeki dönemde turizmin yoğun olduğu 15 Haziran-15 Eylül tarihleri arasında Ege’nin uluslararası suları ve hava sahasında tatbikatlardan kaçınılmasını öngören moratoryum süresinin uzatılması gibi bazı konularda somut olumlu gelişmeler bekliyoruz. Diyalog kapılarının açık olması çok önemli. Kalıcı bir iş birliği ortamının oluşturulmasıyla Ege ve Akdeniz'in artık gerçekten dostluk denizi olması bizim samimi dileğimizdir ” diye konuştu.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...