Tgrt Haber

CHP lideri Özgür Özel'den Filistin çarkı

Editör: Murat Makas / Kaynak: Anadolu Ajansı
21 Kasım 2023 14:54 - Güncelleme : 21 Kasım 2023 15:05
Özgür Özel,Filistin,İsrail

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İsrail’in Gazze’deki sivillere yönelik katliamlarına değinerek Batı'yı eleştirdi. Daha önce Hamas'a ''terör örgütü'' diyen Özgür Özel, İsrail'in Hamas'ı bahane ederek durumu fırsata çevirdiğini ve Filistin'e destek verip ziyaret edeceklerini söyledi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, CHP TBMM Grup Toplantısı'nda gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Daha önce Hamas’a terör örgütü diyen CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İsrail’in Gazze’de sivillere yönelik katliamlarını gördükten sonra Batı’yı eleştirdi.

''FİLİSTİN’E GİDECEĞİZ''

Filistin'e ziyarette bulunmak için temaslarını sürdürdüğünü belirten Özel, 25 Kasım'da Bosna Hersek'e gideceğini söyledi. Özgür Özel İsrail’in Gazze saldırılarına ilişkin şu ifadeleri kullandı:

Bu hafta sonu, CHP’li bir heyetle birlikte Bosna Hersek’de olacağım. 1943 yılından beri 25 Kasım’ı Devlet Günü olarak kutluyor. Bosna Hersek, 1990’larda çok büyük acılar yaşadı. 1995’te Srebrenitsa da bütün dünyanın gözünün önünde bir katliam yaşandı. O tarihlerde Deniz Baykal, gitti dünyanın dikkatini oraya çekmeye çalıştı. CHP olması gerektiği yerdeydi. Aynı şimdi İsrail-Filistin meselesinde olduğu gibi. Filistin’de olaylar aslında Filistin halkına da en büyük zararı veren Hamas’ın bir gece yarısı sivillere yönelik roket saldırılarıyla, sınır aşmasıyla başladı. Bunu fırsata çeviren İsrail hükümeti, Hamas’la mücadele adı altında Filistin’e inanılmaz bir saldırıya, soykırıma girişti. O günden bugüne 13 bin 300 hayatını kaybetti. Gazze’de elektrikleri kesilen bir hastanede kuvezde tıkanarak hayatlarını kaybettiler. Bu kadar büyük bir zulmün karşısında dünyanın güçlüleri sessizliğe büründüler. 95’te suçtular sonra Srebrenitsa için yıllar sonra savaş suçu dediler. Bugün yapılması gereken yarın timsah gözyaşları dökmek yerine Filistin’deki çocuklara ve Filistin’e sahip çıkmaktır.

CHP lideri Özgür Özel'den Filistin çarkı

Genel Başkanlığa seçilen Özgür Özel, Kurultay konuşmasında Gazze’ye de temas edip ''Hamas’ı ‘Terör örgütü’ olarak gördüğünü'' ilan etmişti.

 

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...