Tgrt Haber

Son dakika! CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül'e Meclis'te yumruklu saldırı

Editör: Onur Kaya / Kaynak: TGRT Haber
25 Temmuz 2023 14:30 - Güncelleme : 26 Temmuz 2023 10:02
Mustafa Sarıgül,meclis,saldırı

Son dakika haberi: Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, TBMM'de yumruklu saldırıya uğradı. Saldırıyı gerçekleştirdiği iddia edilen eski milletvekili Turan Tüysüz olayın maddi ve manevi alacak verecek meselesi olduğunu söyledi. Yaşananların üzüntü verici olduğunu söyleyen Sarıgül ise "Bu meselesinin yeri burası değil" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi'nin 2015'ten bu yana Erzincan'dan çıkardığı ilk milletvekili olan Mustafa Sarıgül, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde saldırıya uğradı.

22. Dönem ANAP Milletvekili Turan Tüysüz'ün Sarıgül'e saldıran isim olduğu öğrenildi.

CHP grup toplantısının hemen ardından TBMM kulisinde yaşanan olayla ilgili basın toplantısı düzenleyen CHP'li Mustafa Sarıgül, böylesi talihsiz bir olayla karşı karşıya kalmanın kendisini üzdüğünü ifade etti.

SARIGÜL'DEN İLK AÇIKLAMA

Yaşananları anlatan Sarıgül, "CHP Grup toplantısı çıkışında, ismini daha sonra öğrendiğim eski bir milletvekili, hiç bilmediğim konularla ilgili sorular sordu. Ben de 'Tanımıyorum sizi, burası bunun yeri değil' diyerek oradan uzaklaştım. Kendisi de ileri geri konuşmaya devam etti" dedi.

Yüce parlamentoda bu tür konuların konuşulmasının hoş olmadığını dile getiren Sarıgül, "Yüce parlamento çatısı altında hak arama mücadelesi vermenin yerinin ve zamanının olması lazım. Geçmiş dönem vekillik yapan bir arkadaşın, nerde ne konuşacağını bilmemesini üzüntüyle karşılıyorum. Umarım yüce parlamentonun çatısı altında böyle bir tartışma bir daha olmaz" diye konuştu.

Sarıgül, bir gazetecinin "Konu alacak verecek meselesi mi?" şeklindeki sorusuna ise "Ne olduğunu bilmiyorum; alacak verecek meselesinin yeri burası değil. Ben beyefendiyi 15 yıldır görmüyorum, konuşma şekli hoş değildi. Konuşmalarını dikkate almadan uzaklaştım, iyi ki uzaklaştım" cevabını verdi. Sarıgül, Turan Tüysüz hakkında şikayetçi olmayacağını belirtti.

Eski Milletvekili Turan Tüysüz, CHP'li Mustafa Sarıgül'e yumruk attı.

'HEM MADDİ HEM MANEVİ BORÇ'

Öte yandan eski millletvekili Turan Tüysüz ise gazetecilerin, "Alacak-verecek meselesi miydi? Size borcu mu vardı?" sorusuna, "Aynen öyle. Hem maddi hem manevi" cevabını verdi.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...