Tgrt Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Senegal eski Cumhurbaşkanı ile görüştü

Editör: Onur Kaya / Kaynak: Tgrthaber.com
25 May 2024 19:53 - Güncelleme : 25 May 2024 20:11
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Senegal eski Cumhurbaşkanı ile görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Senegal'in eski Cumhurbaşkanı Macky Sall ile telefonda görüştü. Görüşmede iki ülke ilişkilerinin yanı sıra bölgesel meseleler de ele alındı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Senegal Eski Cumhurbaşkanı Macky Sall ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede Türkiye ve Senegal ilişkileri ile bölgesel konular ele alındı.

"İLİŞKİLERİMİZ GELİŞEREK DEVAM ETMELİ"

Görüşmeye ilişkin İletişim Başkanlığından açıklama geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmede, Senegal’de mart ayında gerçekleşen seçim sonuçlarının hayırlara vesile olması dileklerini iletirken yeni dönemde Türkiye ile Senegal ilişkilerinin gelişerek devam edeceğine inandığını belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sall’ın 25 Mayıs Afrika Günü’nü de tebrik etti.

YERİNİ AFRİKA'NIN EN GENÇ CUMHURBAŞKANINA BIRAKTI

Senegal'de 24 Mart'taki cumhurbaşkanı seçiminin galibi 44 yaşındaki "sistem karşıtı" Bassirou Diomaye Faye, hem ülkesinin hem de Afrika'nın en genç cumhurbaşkanı olmuştu.

Dönemin Cumhurbaşkanı Macky Sall'in 3 Şubat'ta yaptığı açıklamada, 25 Şubat'ta düzenlenmesi planlanan seçimi ertelediğini duyurması ülkede adeta bomba etkisi oluşturmuştu.

Başta muhalefet olmak üzere neredeyse tüm çevreler tarafından eleştirilen bu karar sokak olaylarına neden olurken, Cumhurbaşkanı Sall'in seçimi erteleme kararı Faye'ın cumhurbaşkanı seçilmesinde büyük rol oynamıştı.

Kaynak: Tgrthaber.com
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...