Tgrt Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan AK Partili vekillere sitem dolu sözler: Hakkımı helal etmem, maaşlarınız haramdır

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: TGRT Haber
01 Şubat 2023 13:30 - Güncelleme : 01 Şubat 2023 14:14
cumhurbaşkanı erdoğan,ak parti,milletvekili

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin grup toplantısında bazı milletvekillerinin Genel Kurul görüşmelerine katılmamasına sitem dolu sözlerle tepki gösterdi. Bu durumun kendisini üzdüğünü belirten Erdoğan, “Eğer yoklamalarda benim milletvekili arkadaşlarım bulunmazsa, ki dün böyle oldu. Bu millet hakkını size helal etmez. Helal etmez. Eğer kim gelmediyse ben de onlara hakkımı helal etmiyorum” dedi.

Türkiye seçim atmosferine girdi. Liderler gerek partilerinin grup toplantılarında gerek ise katıldıkları mitinglerde yaklaşan seçimler öncesinde mesajlar vermeyi sürdürüyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan da partisinin grup toplantısında gündeme dair açıklamalarda bulundu. Aday belirsizliğinin sürdüğü 6’lı masaya yönelik eleştirilerini yineleyen Erdoğan ayrıca partisinin milletvekillerine sitem etti.

ERDOĞAN: ALDIĞINIZ MAAŞLAR HARAMDIR

AK Parti milletvekillerinin Genel Kurul’da toplantılara katılımının az olduğunu ve bunu üzülerek öğrendiğini öğreten Erdoğan bu durumun kendisini üzdüğünü söyledi. Milletvekillerine seslenen Erdoğan şu ifadeleri kullandı;

Burada üzülerek bir şeyi söylemek istiyorum. Grubumuzun maalesef Genel Kurul'da toplantılara katılmada sıkıntı yaşattığını dün öğrendim. Bu beni ciddi manada üzmüştür. Bu millet kendi kasasından, kendi kesesinden maaşı veriyor ve bu maaşla beraber milletvekili arkadaşlarımız bu görevi yapıyor. Ama genel kurulda eğer yoklamalarda benim milletvekili arkadaşlarım bulunmazsa, ki dün öyle oldu, bu millet hakkını sizlere helal etmez. Eğer kim gelmediyse ben de hakkımı helal etmiyorum. Çünkü bu sıradan bir olay değil. Eğer milletvekili olmuşsan burada görevini hakkıyla yerine getireceksin. Eğer görevini hakkıyla yerine getirmiyorsan bu millet sana hakkını helal etmez. Ve aldığınız maaşlar haramdır haram, bunu da böyle bilin.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...