Tgrt Haber

İYİ Parti'de 'kayıp 132 milyon lira' krizi! Akşener'e 'savcılık' tehdidi

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: TGRT Haber
20 Kasım 2023 14:12 - Güncelleme : 20 Kasım 2023 20:13
İYİ Parti'de 'kayıp 132 milyon lira' krizi! Akşener'e 'savcılık' tehdidi
,meral akşener

İstifa dalgasıyla çatırdayan  İYİ Parti'de, şimdi de kayıp 132 milyon lira krizi yaşanıyor. Parti bütçenin eksi 16 milyon lirada olduğu iddiası üzerine töhmet altında kalan Akşener'in "İspat edemeyen şerefsizdir" çıkışının ardından bu kez Genel Başkan Yardımcısı Ümit Dikbayır söz aldı: Genel Başkan, gerçeği ortaya çıkarmazsa savcılığa başvuracağım!

14 ve 28 Mayıs seçimlerinin ardından taşların yerinden oynadığı İYİ Parti'de, 2024 Yerel Seçimleri yaklaşırken kaos bitmek bilmiyor. Partide art arda yaşanan istifaların getirdii sarsıntı sürerken şimdi de 132 milyon liranlık parti bütçeninin eksik olduğu ve milletvekillerinden para istendiği iddiaları ortalığı karıştırdı.

POLİTİKYI BIRAKMA RESTİ ÇEKMİŞTİ

İddiaların ardından kendisinin ve ailesinin banka hesaplarının inceletildiğini söyleyen İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'den çok sert açıklamalar gelmişti.

Sadece kenhdisinin değil, oğlunun ve eşinin hesaplarının da kontrol edildiğini gayriresmi olarak öğrenhdiğini belirten Akşener "Bu doğru bir bilgi. Biz ilgili bankaya müracaat ettik, şimdi o gayriresmi bilgi resmi hale gelecek. Bunu ispat edemeyen şerefsiz oğlu şerefsizdir. İspat edildiği takdirde de ben bu politikayı tümden bırakacağım" ifadelerini kullanmıştı.

Akşener'in resti sonrası bu kez de hesapları incelettiği iddia edilen eski mali işlerinden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ümit Dikbayır sert açıklamalar yaptı.  

Gazeteci Saygı Öztürk'e konuşan Ümit Dikbayır, Meral Akşener'e ültimatom vererek, "Genel Başkan, gerçeği ortaya çıkarmazsa, iddiaların araştırılması için savcılığa başvuracağım. Hakkımdaki iddiaların birisi bile kanıtlanırsa milletvekilliğinden istifa edeceğim" dedi.

HALEFİ CEM ÖZDEMİR'İ ELEŞTİRDİ

İYİ Parti'de kongrenin ardından milletvekillerinden 250 bin TL, 500 bin TL ve 1 milyon TL gibi paraların istendiğini söyleyen Ümit Dikbayır, kendisi devrettiğinde kasada 132 milyon lira olduğunu belirterek "10 Ocak 2024'de partiler devlet yardımı alacak. Bıraktığım para o tarihe kadar rahat rahat yeter' dedim. Yerime gelen arkadaşımız, 'Kasamız eksi 16 milyon lirada' deyince, 'Vay efendim bu parayı Genel Başkan yedi' anlamı çıkarmaya çalıştılar. Genel Başkan'a bunu böyle intikal ettirmişler" diye konuştu.

Genel Başkan Yardımcısı Cem Özdemir'in "Kasamız 16 milyon eksi veriyor" şeklindeki sözlerine açıklık getiren Dikbayır, şunları söyledi: "Aslında 10 Ocak tarihine göre 16 milyon eksi veriyor' demek istiyor. Yani o tarihe kadar para yetmez demek istiyor. Bu da yanlış. Partiye bıraktığım para o tarihe kadar rahat yeter. Yerime mali işlere bakan kişi, neden öyle söyledi? Çalışanlara zam yapmamak için. Böyle şeyler olur mu?"

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...