Tgrt Haber

Kemal Kılıçdaroğlu hakkındaki suikast iddialarına soruşturma!

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: TGRT Haber
12 May 2023 10:08 - Güncelleme : 12 May 2023 10:16
Kemal Kılıçdaroğlu hakkındaki suikast iddialarına soruşturma!
kemal kılıçdaroğlu,suikast,soruşturma

Son dakika haberi: Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na suikast düzenleneceği iddiasında bulunan gazeteci Merdan Yanardağ hakkında savcılık soruşturma başlattı.

Türkiye 14 Mayıs’ta seçime gidiyor. 2 gün sonra kurulacak olan sandıklar ile milyonlarca seçmen Cumhurbaşkanı ve 28.Dönem milletvekili tercihini gerçekleştirecek. Kritik seçimler öncesinde gazeteci Merdan Yanardağ’ın dün sosyal medyada paylaştığı iddia büyük yankı uyandırdı. Yanardağ CHP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun suikasta uğrayabileceğini iddia etti.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Yanardağ şu ifadeleri kullandı;

Türkiye’nin siyasal ve toplumsal yaşamını derinden etkileyecek önemli bir olayı, -geç bir saatte de olsa- kamuoyu ile paylaşmak gerektiğini düşünüyorum. Çünkü kaynağıma güvendim… Kemal Kılıçdaroğlu’na suikast yapacak bir grubun Gürcistan’a Türkiye’ye girdiği belirtiliyor.

https://twitter.com/merdanyanardag/status/1656770089130000386

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

TGRT Haber'in elde ettiği bilgiye göre sosyal medyada gündem olan iddiaların ardından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı harekete geçti. Yanardağ hakkında TCK'nın 217/A maddesinde düzenlenen, "Halkı Yanıltıcı Bilgiyi Alenen Aşağılama" suçundan dolayı resen soruşturma başlatıldı. Yanardağ, "şüpheli" sıfatıyla ifadesi alınmak üzere savcılığa çağırıldı.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...