Tgrt Haber

Kemal Kılıçdaroğlu’ndan Haluk Bayraktar’a cevap: Uzay hepinize yetecek kadar geniş

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: TGRT Haber
28 Nisan 2023 09:51 - Güncelleme : 28 Nisan 2023 10:01
Kemal Kılıçdaroğlu’ndan Haluk Bayraktar’a cevap: Uzay hepinize yetecek kadar geniş
kemal kılıçdaroğlu,chp,millet ittifakı,seçim,aday,haluk bayraktar

Son dakika haberi: CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ‘Atatürk Havalimanı’ projesine sert tepki gösteren Haluk Bayraktar’a cevap verdi. Kılıçdaroğlu, Bayraktar ailesinin kendileri için çok değerli olduğunu söylerken “Uzay hepinize yetecek kadar geniş” ifadelerini kullandı.

14 Mayıs’taki seçimlere kısa bir süre kala Cumhurbaşkanı adayları seçim vaatlerini vatandaşlara anlatmaya devam ediyor. CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu yaptığı açıklamada seçilmesi durumunda Atatürk Havalimanı’nı uzay ve havacılık üssü yapacağını söyledi.

ATATÜRK HAVALİMANI PROJESİNİ ANLATTI

Kılıçdaroğlu yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı;

'İktidara geldikten hemen sonra Atatürk Havalimanı'nı, 'Havacılık ve Uzay Çalışmaları Merkezi' haline getireceğiz. Bize istikbalin göklerde olduğunu öğreten Atamızın adını taşıyan bu merkez, havacılık ve uzay sanayimizin dinamosu olacak. Peki, bunu kimlerle yapacağız? Gerçekten de önemli bir soru. Sorulması gereken bir soru. Merkezin kurulması ve geliştirilmesi için; başarıları dünyaca tanınan ve başta Amerika'daki Sierra Nevada Şirketi'nin (SNC) sahipleri Eren Özmen ve Fatih Özmen'le yapacağız. Lütfen gençler, gidin 'Google'a bu isimleri yazın. Ne cevherlerimiz var, görün. Uzay meraklıları bilir. Özmen Ailesi'nin yönetimindeki SNC, NASA'nın en önemli projelerinde kritik ürünler ve hizmetler geliştirmiş, dünyanın havacılık devi Amerika Birleşik Devletleri'nde milyarlarca dolarlık değere sahip bir şirkettir. Amerikalılar bizim evlatlarımızdan, bizim beyinlerimizden işte böyle yararlanıyor. Kendileriyle konuştum ve bunu yapmaya davet ettim. Biz kendi mekiklerimizi geliştireceğiz. Bu pistlerde bunları yapacağız.

https://twitter.com/kilicdarogluk/status/1651670764796497921

HALUK BAYRAKTAR’DAN SERT TEPKİ: ZİHNİYET HİÇ DEĞİŞMEMİŞ

Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar, Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarına sosyal medyadan yaptığı bir paylaşımla tepki gösterdi. Bayraktar, 'Milyondan fazla gencin yarıştığı, dünyanın en iyisi Milli Teknoloji Projelerinin sergilendiği TEKNOFEST’e ev sahipliği yapan Atatürk Havalimanı’nı ABD’li bir şirkete verme fikri… Halen “en iyisini” Türklerin değil de ABD şirketlerinin yapabileceğini zannetmek… Nuri Demirağ’ın uçaklarını toprağa gömen zihniyet hiç değişmemiş.' ifadelerini kullandı.

https://twitter.com/haluk/status/1651700443943256064

KILIÇDAROĞLU’NDAN JET CEVAP

Haluk Bayraktar’ın gece saatlerinde gösterdiği sosyal medya üzerindeki tepkiye Kemal Kılıçdaroğlu jet cevap verdi. Kılıçdaroğlu yaptığı açıklamada Haluk Bayraktar’ın sözlerine alıntılayarak “Bu kadar siyasallaşmayın Sevgili Haluk Bey. Siz ailece bizim için çok değerlisiniz. Bir partinin seçim propagandası olmak size yakışmaz. İstikbalde başarılı bütün Türk girişimcilerimize yer var. Uzay hepinize yetecek kadar geniş” dedi.

https://twitter.com/kilicdarogluk/status/1651838709505957889

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...