Tgrt Haber

CHP'de 'A' takımı değişiyor! Kılıçdaroğlu talimat verdi: İstifanızla gelin

31 May 2023 21:17 - Güncelleme : 31 May 2023 21:33
CHP'de 'A' takımı değişiyor! Kılıçdaroğlu talimat verdi: İstifanızla gelin
CHP,Seçim,Kemal Kılıçdaroğlu,MYK

Kaybedilen seçimin ardından CHP yarın seçim muhasebesi için toplanacak. Kemal Kılıçdaroğlu'nun MYK üyelerinin toplantıya istifalarıyla gelmelerini istediği öğrenildi.

Türkiye'de milyonlarca seçmenin sandık başına gittiği Cumhurbaşkanlığı Seçimi ikinci turunda Recep Tayyip Erdoğan'ın zaferle ayrılmasının ardından CHP'de çalkantılı süreç başladı. Erdoğan'a karşı bir seçim daha kaybetmesine rağmen görevini bırakmayacağını açıklayan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partisinde "değişim" için düğmeye bastı. Kılıçdaroğlu ilk değimi ise A takımında yapacak.  

NTV'nin haberine göre, Kılıçdaroğlu'nun bazı Genel Başkan Yardımcılarıyla yolunu ayırmasına kesin gözüyle bakıldığı aktarıldı. Kılıçdaroğlu ek olarak MYK üyelerinden de toplantıya istifa mektuplarıyla gelmelerini istediği öğrenildi.

YEREL SEÇİME KADAR PARTİNİN BAŞINDA

Kılıçdaroğlu'nun 2024 Mart ayındaki yerel seçime kadar partinin başında kalma eğiliminde olduğu belirtilirken, seçim sonrası "Unutmayın değişmeyen tek şey değişimdir." mesajıyla dikkat çeken İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da hafta sonu Ankara’ya gelecek. Ekrem İmamoğlu'nun da yönetimde bazı isimlerin değişmesinden yana olduğu iddia ediliyor. 

GÖZLER 24-25 HAZİRAN'DA

İYİ Parti'de de seçim sonuçları tüm yönleriyle ele alınıyor. İlk toplantıda Kılıçdaroğlu'nun adaylığıyla ilgili "Biz demiştik" söyleminden uzak durma kararı çıkarken, gözler, 24-25 Haziran'da yapılacak 3. büyük kongreye çevrildi. 

Kaynak: NTV
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Ali31 Mayıs 2023 22:21

Hayret ki ne hayret ya!!!

Sonraki Haber Yükleniyor...