Tgrt Haber

Kılıçdaroğlu 'zoom toplantısına' katılan ismin biletini kesti! Artık masasına oturtmayacak

Editör: Şule Altınel / Kaynak: Sözcü
24 Temmuz 2023 10:46 - Güncelleme : 24 Temmuz 2023 10:53
Kılıçdaroğlu 'zoom toplantısına' katılan ismin biletini kesti! Artık masasına oturtmayacak
Ekrem İmamoğlu,Kemal kılıçdaroğlu,CHP,Gökhan Günaydın

İBB Başkanı İmamoğlu'nun 'zoom toplantısı' yankıları sürerken Kılıçdaroğlu'ndan bir hamle daha geldi. Gizli toplantıya katılan Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın'ın üzerini çizen Kılıçdaroğlu, tüzüğe aykırı olmasına rağmen MYK toplantılarına almayacağı öğrenildi.

Seçimlerden bu yana iç hesaplaşmaların sona ermediği Cumhuriyet Halk Partisi'nde (CHP) ipler iyice gerildi. Son olarak CHP'de 'değişim' çağrıları yapan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun öncülüğünde gerçekleştirilen zoom toplantısının görüntüleri ifşa olunca partide büyük kaos meydana geldi. 

Toplantıya CHP'nin önde gelen isimlerinden Bülent Tezcan, Tekin Bingöl, Muharrem Erkek, Özgür Özel, Onursal Adıgüzel, Engin Altay ve Gökhan Günaydın da katıldı.

İmamoğlu'nun gizli görüşmesi

GÜNAYDIN'A MYK YASAĞI

Toplantının ifşa olması gündem olurken CHP lideri Kılıçdaroğlu "Etik bulmuyorum" dedi. Katılımcı isimleri disiplin kuruluna sevk etmeyeceğini belirten Kılıçdaroğlu, bir isim içinse harekete geçti. Sözcü'den İsmail Saymaz'ın haberine göre Kılıçdaroğlu, İmamoğlu ile hareket eden Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın'ın Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantılarına katılmasını yasakladı.

TÜZÜĞE AYKIRI OLSA DA GÜVENİ KIRILDI

Bu yasak CHP tüzüğünün 22. maddesine aykırılık oluşturuyor. Tüzükte, "TBMM Grup Başkanvekilleri, kadın ve gençlik kolları MYK toplantılarına katılabilir, görüş ve önerilerde bulunabilir ancak oy kullanamazlar" diye yazıyor ancak; Günaydın'ın İmamoğlu'nun toplantısında parti içi meselelerin raporunu veriyor olması Kılıçdaroğlu cephesini öfkelendirdiği belirtiliyor.

İKTİDAR KAVGASI AÇIKÇA YÜRÜTÜLECEK

Günaydın'ın toplantıya gelmesi halinde ise, Kılıçdaroğlu'nun toplantıya katılmayacağı, güven krizi olduğundan dolayı toplantıda da kimsenin konuşmayacağı belirtildi. Kılıçdaroğlu'nun Günaydın'a koyduğu yasak, CHP'de iktidar kavgasının bundan sonra açıkça yürütüleceğini gösteriyor.

Kaynak: Sözcü
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...