Tgrt Haber

Kılıçdaroğlu'nun hedefinde Konya var! 'Alınmayacak yer değil' dedi, aday yorumunda bulundu

Editör: Şule Altınel / Kaynak: TGRT Haber
01 Eylül 2023 12:58 - Güncelleme : 01 Eylül 2023 13:07
Kılıçdaroğlu'nun hedefinde Konya var! 'Alınmayacak yer değil' dedi, aday yorumunda bulundu
Kılıçdaroğlu,Konya,seçim

Seçim yengilsinin ardından 'istifa' çağrılarına kulak tıkayan CHP lideri Kılıçdaroğlu, yaklaşan yerel seçimlerde AK Parti'nin kalesi Konya'ya ilişkin çarpıcı açıklama bulundu. Kılıçdaroğlu, Konya'nın alınmayacak yer olmadığının altını çizerken, "İyi bir aday bulursak başarabiliriz" dedi.

Türkiye yavaş yavaş yerel seçim havasına giriyor. AK Parti, 2019 yılında kaybettiği İstanbul ve Ankara'yı geri alma planları yaparken, CHP ise AK Parti'nin oy oranının yüksek olduğu illerin peşinde. CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak, yerel seçimlerle ilgili dikkat çeken bir açıklamada bulundu. Öztrak, "Yerel seçimlerde tarihi başarıya imza atacağımıza inanıyoruz. Bu sefer Bursa, Balıkesir ve hatta Konya'yı bile alacağız. Göreceksiniz" diyerek iddialı konuştu.

GAZETECİLERLE BİR ARAYA GELDİ

Cumhurbaşkanlığı seçimini kaybettikten sonra İBB Başkanı İmamoğlu öncülüğünde başlayan "Değişim" tartışmalarıyla eleştiri oklarının hedefi olan ve istifa çağrıları yapılan Kılıçdaroğlu, dün akşam Ankara Ahlatlıbel’de gazetecilerle bir araya geldi. Bu buluşmada Öztrak'ın çıkışı, Kemal Kılıçdaroğlu'na soruldu.

Kemal Kılıçdaroğlu

"KONYA ALINMAYACAK YER DEĞİL"

Parlamento ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yaşanan yenilginin muhalefet cephesinde ve seçmende yarattığı mutsuzluk ve umutsuzluk için "Kaybın travması çok derin oldu. Kabul etmek lazım" diyen Kılıçdaroğlu, açıklamasının devamında iddialı bir çıkışa imza atarak "Evet, Konya da alınmayacak yer değil. İyi bir aday bulursak, başarabiliriz" şeklinde konuştu.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...