Tgrt Haber

Son dakika! Meclis Başkanı Şentop'tan 'erken seçim' açıklaması: 6 Nisan'dan önce beklemiyorum

28 Aralık 2022 12:31 - Güncelleme : 28 Aralık 2022 13:44
Son dakika! Meclis Başkanı Şentop'tan 'erken seçim' açıklaması: 6 Nisan'dan önce beklemiyorum
erken seçim,Mustafa Şentop,Meclis

Son dakika haberi: Meclis Başkanı Mustafa Şentop, muhalefetin 'erken seçim' iddialarına ilişkin açıklama yaptı. Seçim tarihinin 18 Haziran olduğunu hatırlatan Şentop, "Seçime yönelik bir karar alınsa bile bunun süresi 60 gündür. Seçimlerin öne alınmasıyla ilgili karar yetkisi hem mecliste hem cumhurbaşkanlığında var. 6 Nisan'dan önce seçim kararı alınmasını beklemiyorum" dedi. Şentop ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı Rusya ile Ukrayna arasındaki süren savaşta barış çabaları nedeniyle Nobel Barış ödülüne aday gösterdiğini ve başvuru yaptığını belirtti. Yılan hikayesine dönen EYT düzenlemesine de değinen Şentop, "EYT bu hafta açıklanır ve Meclis'e bu hafta veya önümüzdeki hafta gelir" ifadelerini kullandı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mustafa Şentop, yaptığı açıklamada erken seçim iddialarına cevap verdi. Seçimlerin normal tarihinin 18 Haziran olduğunu belirten Şentop, erken seçim yetkisinin hem mecliste hem cumhurbaşkanlığında olduğunu hatırlattı. 6 Nisan’dan önce seçim kararı alınmasını beklemediğini ifade eden Şentop ayrıca Rusya ile Ukrayna arasında süren savaşta barış çabaları nedeniyle Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı Nobel Barış ödülüne aday gösterdiğini ve başvuru yaptığını belirtti. Yılan hikayesine dönen EYT düzenlemesini ilişkin konuşan Şentop, "Meclis'e bu hafta veya önümüzdeki hafta gelir. EYT bu hafta açıklanır ve Ocak ayı için de de Meclis'te değerlendirilir" dedi. 

TBMM Başkanı Şentop'un konuşmalarında öne çıkanlar;

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN NOBEL BARIŞ ÖDÜLÜ'NE ADAYLIĞI

Şentop, "Rusya Ukrayna arasındaki barış çabaları nedeniyle Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı Nobel Barış ödülüne aday gösterdim. Benim bir başvurum var. Başka ülkelerden de başvurular olacak" dedi.

TBMM Başkanı Şentop, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın adaylığına ilişkin tartışmalara da cevap vererek 'Hukuki anlamda bu konuda bir tartışma yok' ifadelerini kullandı.

EYT SÖZLERİ: BU HAFTA İÇİNDE AÇIKLANIR

Şentop, EYT düzenlemesine ilişkin "Bu hafta içinde açıklanır. Meclis'e bu hafta veya önümüzdeki hafta gelir. Ocak ayı içinde de Meclis'te değerlendirilir" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...