Tgrt Haber

Muharrem İnce'den CHP'ye veto! Yerel seçim kararını açıkladı

Editör: Onur Kaya / Kaynak: Sözcü Gazetesi
18 Kasım 2023 11:25 - Güncelleme : 18 Kasım 2023 11:37
Muharrem İnce,CHP,ittifak,yerel seçim

Memleket Partisi lideri Muharrem İnce, genel başkan değişikliğinin ardından eski partisi CHP'ye geri döneceği iddialarına cevap verdi. Yerel seçimlere tek başına gireceklerini açıklayan İnce, CHP'ye kapıları kapattı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel'in grup toplantısında yaptığı "Bu baba evinin tapusu ne Özgür Özel'dedir ne Kemal Bey'dedir. Gelin baba evine güçlenelim" davetinin ardından Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'dan sonra Muharrem İnce'nin de dönüşe sıcak baktığı iddia edildi.

CHP'den ayrıldıktan sonra kendi partisini kuran Memleket Partisi lideri Muharrem İnce, geri dönüş iddialarına cevap verdi. Sözcü gazetesine konuşan Muharrem İnce, geri dönme düşüncesinin olmadığını, CHP'den de böyle bir teklifin kendisine ulaşmadığını dile getirdi.

CHP'nin 31 Mart yerel seçimlerindeki şansını değerlendiren Muharrem İnce, "CHP'nin büyükşehirleri kazanması, 2019 seçimlerinden daha zor. 2019 seçimlerini kazanmak daha kolaydı. Bakın tekrarlıyorum, 2019'daki durumdan, şartlar bugün daha zordur. Evet, 2019 yılına göre bugün ekonomi daha kötüdür ama seçim kazanmak daha zordur. Neden derseniz; çünkü iktidar bir psikolojik üstünlük kazandı. Cumhurbaşkanlığını aldı, Parlamento çoğunluğunu aldı. Bir psikolojik üstünlük var. O üstünlükle seçime gidiyor" ifadelerini kullandı.

"7 CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI GÜVEN VERMEZ"

14 Mayıs seçimlerini de yorumlayan İnce, "Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na, 'İYİ Parti lideri Meral Akşener, Cumhurbaşkanı Yardımcısı olsun, ben hiçbir şey istemiyorum, sizi destekleyelim' dedim. Yani bir kişinin cumhurbaşkanı yardımcısı olmasını önerdim. 7 cumhurbaşkanı yardımcısı insanlara güven vermez. Hata yaptılar, yanlış yaptılar" şeklinde konuştu.

"NE BEN DÖNERİM NE DE TEKLİF VAR"

CHP'ye döneceği iddiası için, “Ne benim CHP'ye girmek gibi bir düşüncem var, ne de böyle bir teklif var. Ben, şimdi Memleket Partisi'nin genel başkanıyım. Bu partinin de yetkili kurulları var. Ne karar alacaksak yetkili kurullarımızda alırız.  Pazar günü gündemimiz yerel seçimlere nasıl gireceğimiz konusu olacak. Seçimlere nasıl gireceğimizi konuşacağız. Biz, Memleket Partisi olarak seçime tek başımıza girecekmiş gibi kararımızı alacağız" değerlendirmesini yaptı.

Kaynak: Sözcü Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...