Tgrt Haber

Son dakika! İYİ Parti'nin Ankara adayı da belli oldu

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
24 Ocak 2024 14:36 - Güncelleme : 24 Ocak 2024 15:59
Son dakika! İYİ Parti'nin Ankara adayı da belli oldu
,Ankara,Yerel seçim,Seçim

Son dakika haberi... İYİ Parti'nin Ankara adayı belli oldu. İYİ Parti'nin Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı adayı Cengiz Topel Yıldırım oldu.

Siyasi partilerin yerel seçim hazırlıkları son hızıyla devam ediyor. AK Parti ile CHP Ankara ve İstanbul adaylarını açıklamış, gözler daha sonrasında ise İYİ Parti'ye çevrilmişti. Bugün partisinin grup toplantısında konuşan İYİ Parti lideri Meral Akşener, İstanbul adaylarının Mehmet Satuk Buğra Kavuncu olduğunu açıkladı.

İstanbul adayının netleşmesinden sonra Ankara adayı da duyuruldu. İYİ Parti'nin Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı adayı Cengiz Topel Yıldırım oldu. 

CENGİZ TOPEL YILDIRIM KİMDİR?

Lise yılları boyunca Etlikspor'da amatör lisanslı futbol oynayan Cengiz Topel Yıldırım, futbol ve Ankara'ya olan tutkusunu Ankaragücü'nde birleştirmiş ve 2008'de Ankaragücü Yönetim Kurulu'nda yer almıştır. Ayrıca, bir dönem Ankaragücü Spor Kulübü başkanlığı da yapmış olan Yıldırım, 2014'te büyükşehir belediye başkanlığı için aday adayı olmuş, ancak o dönem parti tercihini Mansur Yavaş'tan yana kullanmıştır.

Son dakika! İYİ Parti'nin Ankara adayı da belli oldu

Yıldırım, 2019 yerel seçimlerinde de ismi adaylar arasında geçmiş, ancak Yavaş'ın adaylığı kesinleşmeden önce bu konuda siyasi kulislerde konuşulmuştur. Ayrıca, 2016'dan itibaren eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun başdanışmanlığını üstlenmiştir.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...