Tgrt Haber

Yeniden Refah Partisi'nin 'ittifak' kararı belli oldu

Editör: Onur Kaya / Kaynak: TGRT Haber
24 Ocak 2024 10:28 - Güncelleme : 24 Ocak 2024 14:58
Yeniden Refah Partisi'nin 'ittifak' kararı belli oldu
Yeniden Refah Partisi,yerel seçim,ittifak

Yerel seçim öncesi AK Parti ile yürüttüğü ittifak görüşmelerinde pürüzlerle karşılaşan Yeniden Refah Partisi'nin; İstanbul, Ankara ve İzmir'de iş birliğine karar verdiği iddia edildi. Söz konusu iddialar üzerine partiden resmi açıklama geldi.

Mayıs ayında yapılan genel seçim ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Cumhur İttifakı'nın yanında saf tutan Yeniden Refah Partisi ile AK Parti arasında tıkanan iş birliği görüşmeleri yeniden canlandı.

Fatih Erbakan liderliğindeki YRP'nin AK Parti'den gelen belediye meclis üyeliği ve birkaç yerde ilçe belediye başkanlığı teklifinin ardından 3 büyükşehirde aday çıkarmayacağı iddia edildi.

YRP Genel Başkanvekili Prof. Dr. Doğan Aydal’ın, AK Parti ile yürütülen ittifak görüşmelerine ilişkin "Onların bizimle yaptığı toplantıların havanda su dövme toplantıları olduğunu fark ettik. Biz, AK Parti’yi kazandırmak için var olan bir parti değiliz" sözleri, iki parti arasında adeta krize yol açmıştı.

İSTANBUL, ANKARA VE İZMİR'DE CUMHUR'A DESTEK

Ancak Cumhuriyet gazetesinin haberine göre; YRP ile AK Parti’nin heyetleri, yaşanan kriz sonrasında önceki gün yeniden bir araya geldi. Edinilen bilgiye göre; görüşmede 'YRP’nin Ankara, İstanbul ve İzmir’de aday çıkarmayarak Cumhur İttifakı’nın adaylarını destekleme kararını aldığı' belirtildi.

AK Parti heyetinin, büyükşehirlerdeki destek karşısılığında ise Yeniden Refah'a belediye meclis üyeliği ve birkaç yerde ilçe belediye başkanlığı teklif ettiği iddia edildi.

Yeniden Refah Partisi'nin 'ittifak' kararı belli oldu

İTTİFAK İDDİALARINA YALANLAMA

Yeniden Refah Partisi, çıkan iddialar üzerine açıklama yaptı. İttifak konusundaki değerlendirmenin devam ettiği belirtilen açıklamada şöyle denildi:

"Bugün bir kısım medyada yer alan AK Parti'nin 31 Mart yerel seçimleri için yapmış olduğu ittifak talebini kabul ettiğimiz yönünde yapılan haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Yeniden Refah Partimiz, AK Parti'nin ittifak talebine ilişkin değerlendirmelerini sürdürmektedir. 

Partimiz içindeki istişare ve değerlendirmeler sonrası alınacak kararı genel başkanımız Fatih Erbakan kamuoyu ile paylaşacaktır. Bu hususta, genel başkanımızın yapacağı açıklama dışındaki açıklamaların dikkate alınmaması gerektiğini kamuoyunun bilgisine arz ederiz."

'ADAY ÇIKARIRIZ' DEMİŞTİ

Öte yandan Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Altunöz ise önceki gün yaptığı açıklamada, Meclis üyeliğini kabul etmeyeceklerini, partinin gücüne uygun bir teklif beklediklerini AK Parti tarafına ilettikten sonra görüşmelerin kesildiğini söylemişti.

Aday çıkarıp çıkarmama kararına ilişkin konuşan Altunöz, "Diyelim, AK Parti karar değiştirmedi. İstanbul ve Ankara’yı CHP almasın diye aday çıkarmama gibi bir karar alır mısınız? Almayız. Biz adayımızı çıkarırız. Cumhur İttifakı içinde biz yapmamız gerekeni fazlasıyla yaptık. Yerel seçimde beka meselesi de yok" demişti.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...