Tgrt Haber

İYİ Parti'nin İstanbul adayı Buğra Kavuncu oldu

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
24 Ocak 2024 11:13 - Güncelleme : 24 Ocak 2024 17:27
Son dakika,,İstanbul,Aday,Seçim,Yerel seçim

Son dakika haberi... İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylarını açıkladı. Akşener İstanbul için "Mehmet Satuk Buğra Kavuncu" dedi. Balıkesir'de de Turhan Çömez aday gösterildi.

Cumhur İttifakı'nın ve CHP'nin İstanbul adayınnı netleşmesinin ardından gözler İYİ Parti'ye çevrilmişti. Partisinin grup toplantısında konuşan İYİ Parti lideri Meral Akşener, İstanbul adayını duyurdu. Akşener, İstanbul Büyükşehir adayı olarak Buğra Kavuncu'yu Balıkesir adayı olarak Turhan Çömez'i ve Sincan'da da Fatih Koca'yı aday gösterdiklerini açıkladı.

KAVUNCU: HABERİM YOKTU

Grup toplantısında adaylığının açıklanacağından haberinin olmadığını söyleyen Kavuncu, “Vazife, görev her şeyin üstündedir. Bir görev düştüğünde bugün partimiz için, yarın da ülke için en zoru sırtlanmak zorunda olduğumuz şuuruyla yetiştik. Birilerine olan vefalar rafa kalkar, söz konusu milletse, devletse gerisi teferruattır. Allah yolumuzu açık etsin” ifadelerini kullandı.

Milletvekillerini şehirlerde aday yapmak istemediğini söyleyen Akşener ise “Turhan Çömez, ‘Ben yeni katıldım. Buraya aday olsam ayıp olur mu?’ dedi. Belediye başkanlığı görevini layıkıyla sürdüreceğine inandığımız arkadaşımız” dedi.

BUĞRA KAVUNCU KİMDİR?

Mehmet Satuk Buğra Kavuncu 1973 yılında Ankara’da doğdu. 1997 yılında Ankara Üniversitesi Tarım Ekonomisi Bölümü’nden mezun olan Buğra Kavuncu profesyonel kariyerine Kazakistan Almatı’da yapı kimyasalları alanında başladı. Satış, pazarlama ve yatırım konularında kazandığı bilgi deneyimi sayesinde kısa süre içerisinde başarıya ulaşan Satuk Buğra Kavuncu 1997 yılında USTA LLP’yi kurdu. Yapı kimyasallarına yaptığı yatırımlarla şirketinin Orta Asya’daki büyümesinde önemli bir rol oynadı.

İYİ Parti'nin İstanbul adayı Buğra Kavuncu oldu

2008 yılında şirketini başarılı bir şekilde satan Buğra Kavuncu, kurumsal dünyada BASF Yapı Kimyasalları Central Asia LLP’nin Genel Müdürü ve ardından 2010 yılına kadar BASF Orta Asya’nın Genel Müdürü olarak önemli görevler üstlendi

YRP DE KARARINI VERDİ

Öte yandan Yerel seçim öncesi AK Parti ile yürüttüğü ittifak görüşmelerinde pürüzlerle karşılaşan Yeniden Refah Partisi, bir kez daha kurulan temasların ardından İstanbul, Ankara ve İzmir için kararını verdi. 

İYİ Parti'nin İstanbul adayı Buğra Kavuncu oldu

Cumhuriyet gazetesinin haberine göre; YRP ile AK Parti’nin heyetleri, yaşanan kriz sonrasında önceki gün yeniden bir araya geldi. Edinilen bilgiye göre; görüşmede 'YRP’nin Ankara, İstanbul ve İzmir’de aday çıkarmayarak Cumhur İttifakı’nın adaylarını destekleme kararını aldığı' belirtildi.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...