Tgrt Haber

Yeni ittifak kapıda mı? İYİ Parti, CHP ve Zafer Partisi’nin önündeki seçenekler…

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: Cumhuriyet Gazetesi
30 Haziran 2023 09:04 - Güncelleme : 30 Haziran 2023 09:06
Yeni ittifak kapıda mı? İYİ Parti, CHP ve Zafer Partisi’nin önündeki seçenekler…
iyi parti,yerel seçim,chp,zafer partisi

Seçimlerden istediği sonucu elde edemeyen ve dağılan Millet İttifakı cephesinde yeni gelişmeler yaşanıyor. CHP ile İYİ Parti arasındaki gerginlik sonrası siyasette yeni ittifakların kurulacağı ifade edilirken bu olasılıklardan en çok dikkat çekeni Zafer Partisi oldu.

Seçim süreci geride kaldı. Cumhur İttifakı gerek Meclis’i gerek ise Cumhurbaşkanlığı’nı kazanırken Millet İttifakı’nda eleştiriler peş peşe geldi. CHP’de “değişim” çağrılarına peş peşe yeni isimler katılırken İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Kurban Bayramı sonrası harekete geçeceği kulislerde konuşuluyor.

AKŞENER CHP İLE KÖPRÜLERİ ATTI

Kurultay sürecini tamamlayan ve tekrar genel başkanlığa seçilen İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ise CHP ile köprüleri attı. Cumhuriyet Gazetesi’nin haberine göre Akşener’in “CHP ile birlikte olduğumuz için yüksek oy alamadık” inanışı nedeniyle “kuyruk siyaseti” özeleştirisini yaptığı dile getiriliyor.  

İYİ PARTİ ONLARI KAPIYA KAPATTI

Ümit Özdağ’ın CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na ikinci turda destek vermesi yeni bir ittifaka evrilebileceği ifade edilirken Zafer Partisi’ndeki bazı isimlerin de bu fikre sıcak baktığı ifade edildi. İYİ Parti, seçimden sonra özellikle DEVA, Gelecek, Demokrat ve Saadet partileri ile yeni bir ittifaka sıcak yaklaşmadığını ortaya koydu.

YENİ PARTİ OLUŞACAK MI?

İYİ Parti’den ayrılanların yeni bazı katılımlarla parti örgütlenmesine gidip gitmemeyi tartıştıkları da öğrenildi. Yeni parti sorgulaması kapsamında İYİ Parti kontenjanından büyükşehir belediyelerinde görev alan bazı kadroların da yer aldığı biliniyor. Ayrıca seçim öncesindeki kongre sürecinde örgütlerde kendilerine yer bulamayanlar ve aşamalı olarak tepkilerini dile getirerek istifa eden kurucular da yeni parti arayışına katılıyor. 

Kaynak: Cumhuriyet Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...