Tgrt Haber

109 yaşındaki kişi uzun yaşamanın sırrını anlattı: Sıra dışı beslenmede gizli 

21 Nisan 2023 17:37 - Güncelleme : 21 Nisan 2023 17:42
109 yaşındaki kişi uzun yaşamanın sırrını anlattı: Sıra dışı beslenmede gizli 
Uzun yaşamanın sırrı,sağlıklı beslenme

Hala araba kullanan ve kendini genç hisseden 109 yaşındaki adam, uzun yaşam için sıra dışı beslenme ipuçlarını açıkladı. Doğum gününü kek ve pizzayla kutladı. 

ABD’de yaşayan Vincent Dransfield, 109. yaş gününü pizza ve havuçlu kekle kutladı. Vincent Dransfield, hala araba kullanabildiğini ve kendini genç hissettiğini belirterek uzun yaşamanın sırlarını paylaştı. 28 Mart 1914'te doğan Vincent Dransfield, 1945'ten beri New Jersey’de evinde yaşıyor. Dransfield, ihtiyaçlarını kendi karşılıyor ve alışverişi kendisi yapabiliyor. Ayrıca her gün kasabada kendi kendine araba kullanıyor.

BÜYÜK BUHRANDA BOL BOL SÜT İÇTİ 

Mirror'un haberine göre bir çocuğu, üç torunu ve yedi torunu olan Dransfield, kendini genç hissettiğini ve yaşamı boyunca "çok şanslı" olduğuna inandığını söylüyor. Torunu Erica Lista, 48 yaşında her gün yaşadığı sırt ağrıları, baş ağrıları ve diğer günlük ağrıları yaşamadığını söyledi. 101 yaşındaki dans bağımlısı, şaşırtıcı hareketler sergiliyor ve yerinde duramadığını söylüyor. Bay Dransfield, yaşamı boyunca kanser ve kalp hastalığı gibi önemli hastalıklara yakalanmadı. Dransfield, okulu bırakıp 15 yaşında bir mandırada çalışmaya başladıktan sonra beş yıl boyunca süt dağıttı ve istediği kadar içti ve 1930'lardaki Büyük Buhran sırasında sütün kendisine sağlıklı bir destek verdiğini düşündüğünü söyledi. 

EN ÇOK YEDİKLERİ 

Dransfield, "Bir çiftlikte çalıştığım için süt içiyor ve iyi yemek yiyordum. Sık sık geri dönüyorum ve bunların bana hayata ve vücudumdaki kemikler için iyi bir başlangıç yaptığını düşünüyorum" dedi. 

Aktif olmanın aynı zamanda sağlıklı kalmasının bir yolu olduğunu belirten Dransfield, itfaiyede çalışırken çoğu gün erken uyanarak hareket etmeye devam ettiğini söyledi. Dransfield'ın en sevdiği yemek İtalyan yemeklerinin yanı sıra hamburger, salata, sütlü çikolata ve diğer tatlılar. Ayrıca her gün bir fincan kahve içiyor. Dransfield "Canımın istediğini yedim. Her zaman hareketliydim ve formdaydım" ifadelerini kullandı. 

 

Kaynak: Mirror
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...